FinansWatch

Nordnet med rekordkvartal: Resultatet øker med 300 prosent

Nordnet bedrer resultatet før skatt med 300 prosent fra fjerde kvartal i 2019. – I dag kan vi presentere et rekordkvartal for Nordnet, i alle ledd, sier Lars-Åke Norling, administrerende direktør i Nordnet.

Lars-Åke Norling, administrerende direktør i Nordnet er fornøyd med tidenes beste resultat. | Foto: PR/Nordnet

I fjerde kvartal i fjor leverte Nordnet sitt beste resultat noensinne.

– Det justerte resultatet før skatt utgjorde 473 millioner svenske kroner, noe som er nesten 300 prosent bedre enn samme kvartal året før, sier Lars-Åke Norling, administrerende direktør i Nordnet.

Nordnet noterte seg på den svenske børsen 25. november i fjor, og har fått 100.000 nye kunder i fjerde kvartal. Det har gitt fart på butikken:

Justert driftsresultat ble 473,1 millioner SEK mot 123,3 millioner i samme periode i fjor. Driftsinntektene utgjorde 767,1 millioner svenske kroner, også her en sterk økning fra 428,2 millioner året før.

Sparingskapitalen per 31. desember var 565 milliarder svenske kroner, opp fra 394 milliarder.

Nordnet forslår å dele ut 1,51 svenske kroner per askje i utbytte. 

– Netto besparelser og antall handler er på nye toppnivåer. Vår sterke vekst og høye aktivitetsnivå kombinert med god kostnadskontroll gjør at vi får et fantastisk kvartal fra et økonomisk perspektiv. Konklusjonen i 2020 var preget av en fortsatt sterk interesse for sparing og investeringer, som kombinert med en forbedret brukeropplevelse har ført til sterk vekst i vår virksomhet, sier Norling.

Nordnet-rekord og stor kundeaktivitet i januar  

Nordnet Norge: – Vi har så vidt begynt å grave i mulighetene innenfor fond og pensjon

Nordnet Norge: – Vi vokser kraftig

Kan gå mot børsnotering for Nordnet allerede i år 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch