FinansWatch

Nordea oppdaterer bærekraftsplanen

Nordea har en ambisjon om netto nullutslipp senest innen 2050. – Vi vil være en aktiv bank og en drivkraft i overgangen til en bærekraftig økonomi. Økt etterspørsel etter bærekraftige produkter og tjenester er bra for samfunnet og virksomheten vår, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen.

Foto: Jens Dresling

Nordea har oppdatert planen sin om full integrering av bærekraft i forretningsstrategien med et langsiktig mål om å bli en bank med netto nullutslipp senest innen 2050.

Det opplyser banken i forbindelse med fremleggelsen av kvartalstallene torsdag.

– Vi vil levere på målene ved å støtte kundene våre og jobbe sammen med dem mot en bærekraftig utvikling og ved å sikre at vi har en plan for sektorer med en betydelig klimapåvirkning, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen i en melding.

Nordea-sjefen ønsker at banken skal utgjøre en forskjell sammen med kundene sine og gi dem muligheten til å ta bærekraftige valg som bidrar til samfunnet gjennom klimatiltak og sosial påvirkning.

Ifølge den oppdaterte planen har banken en ambisjon om netto nullutslipp senest innen 2050. For å nå dette målet har Nordea satt et delmål om en reduksjon av karbonutslipp fra bankens utlåns- og investeringsporteføljer på 40–50 prosent innen 2030.

Målene tar utgangspunkt i tall fra 2019, og banken tar sikte på å redusere egne CO2-utslipp med minst 50 prosent og oppnå netto positivt CO2-bidrag innen 2030.

– Vi vil være en aktiv bank og en drivkraft i overgangen til en bærekraftig økonomi. Økt etterspørsel etter bærekraftige produkter og tjenester er bra for samfunnet og virksomheten vår. Vi ønsker å bidra til endringer som er til det beste for samfunnet – ikke bare for vår egen del, men for fremtiden og fremtidige generasjoner, sier Vang-Jensen.

Nordea Norge med vekst i både privat- og bedriftsmarkedet

Nordea innfrir forventningene – øker inntektene og fortsetter veksten

Nordea-sjefen om bærekraft: – Selv om vi aldri kommer i mål har vi høye ambisjoner

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch