FinansWatch

SEB knuser egne forventninger: En halv milliard bedre resultat

Den svenske storbanken SEB leverer et resultat på 5 123 millioner svenske kroner i fjorde kvartal 2020, over en halv millard mer en forventet.

Administrerende direktør i SEB, Johan Torgeby. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix/VIA REUTERS / X02350

SEB hadde forventet et resultat på 4690 millioner svenske kroner, og er derfor godt fornøyd med fjorårets resultat på 5123 millioner svenske kroner. Det skriver realtid.se.

De totale inntektene ble 13.066 millioner svenske kroner. Mens rentenettoen ble 6559 milioner svenske kroner.
– Utlånsmarginer og innskuddsvolum hadde en positiv effekt på netto renteinntekter, mens utlånsvolum hadde en negativ innvirkning på grunn av sterkere svensk krone, skriver SEB til realtid.se.

Provisjonsnettoen ble 4774 millioner svenske kroner, forventningene var 4648 millioner svenske kroner. SEB oppgir at bedriftskundene var mer aktive i tredje kvartal og gjorde at transaksjonene i dette segmentet økte.

Styret foreslår at aksjonærene får utdelt 4,10 svenske kroner per aksje. Noe som er 38 svenske øre mindre enn forventet, men som er innenfor retningslinjene til svenske Finansinspektionens krav, om maksimalt 25 prosent utbetaling av gevinsten for 2019 og 2020.

Nå kommer SEB til å endre den langsiktige strategien sin i løpet av 2021, i tråd med retningslinjene til myndigheten.

– For å skape ytterligere økonomisk fleksibilitet for bedre å støtte kundene våre over tid, har vi også revidert våre økonomiske mål for konsernet, med målet om et årlig utbytte på omlag 50 prosent av inntjeningen per aksje og en kjernekapitalandel på 100-300 basispoeng over Finansinspeksjonens krav, sier administrerende direktør Johan Torgeby.

– Gjenkjøp av aksjer vil være den viktigste formen for kapitalfordeling når SEBs kapitalbuffer overstiger og forventes å ligge over målområdet 100–300 basispunkter.

SEB anker ikke milliardbot og leverer et høyere driftsresultat enn antatt  

SEB får milliardbot i Sverige 

Fiasko for svensk lånegaranti 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch