Det grønne rammeverket til Kredittforeningen for Sparebanker er godkjent

Kredittforeningen for Sparebanker (KfS) har etablert sitt første grønne rammeverk for obligasjonsfinansiering. Nå vurderer de utstedelse av grønt obligasjonslån på inntil 606 millioner kroner.
Lars W. Lynngård, adm. direktør for Kredittforeningen. | Foto: Eiendomskreditt
Lars W. Lynngård, adm. direktør for Kredittforeningen. | Foto: Eiendomskreditt

Foreningen skriver i en børsmelding at de har ambisjoner om å ta en aktiv rolle for å skape en grønnere fremtid gjennom samarbeid med sparebankene i Norge.

– Det vil vi gjøre ved at grønne prosjekter i de lokale sparebankene finansieres gjennom KfS sin utstedelse av grønne obligasjoner. På denne måten kan samarbeidet bidra til at mer grønn kapital, når frem til de mindre og mellomstore sparebankene, heter det meldingen.

De har utviklet et grønt rammeverk for finansiering av lån i den enkelte sparebank som er knyttet til boliger, næringsbygg, fornybar energi, elektriske transportmidler og tiltak innen energieffektivisering.

Rammeverket blitt godkjent av Systainalytics og vurdert til å være «credible and impactful» og i tråd med Green Bond Principles 2018.

Nordea Markets har vært engasjert som rådgiver og skal nå utforske muligheten for å utstede et grønt obligasjonslån, avhengig av markedsforhold. Obligasjonslånet har en ramme på 606 millioner norske kroner.

Kunder sparer grønt i Sbanken

Kommunalbanken vokser på grønne lån

SpareBank 1 Hallingdal Valdres satser grønt  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også