FinansWatch

SpareBank 1 Kreditt tror det bli rom for færre låneaktører i forbrukerfinansieringsmarkedet

SpareBank 1 Kreditt har kjøpt låneporteføljer for 700 millioner kroner. Administrerende direktør Ronny Smolan i SpareBank 1 Kreditt sier de har ambisjon om å bli en «ansvarlig vinner» i markedet for usikrede nedbetalingslån.

Ronny Smolan er Administrerende direktør i SpareBank 1 Kreditt. | Foto: Pressefoto

– Slik margin- og konkurransesituasjonen er ved inngangen av 2021 tror vi det blir mer konsolidering og rom for færre låneaktører i forbrukerfinansieringsmarkedet enn det har vært historisk, uttaler Smolan i en pressemelding fra selskapet.

Nylig ble det klart at SpareBank 1 Kreditt har kjøpt MyBank ASA sin forbrukslånsportefølje med over 2000 kunder. SpareBank 1 Kreditt er SpareBank 1 alliansens produktleverandør av usikrede kredittprodukter som kredittkort, forbrukslån, refinansiering og delbetaling.

Fordi SpareBank 1 Kreditt er valgt som SpareBank 1 alliansens hovedleverandør av all type usikret kreditt har forbrukslånsporteføljer der BN Bank, SB1 Finans Nord-Norge, SB1 Finans Midt-Norge og SB1 Finans Østlandet har vært lånegivere, enten blitt konvertert eller skal konverteres til SpareBank 1 Kreditt i løpet av kort tid.

– Vi ser en nedgang i det totale markedet for usikret kreditt på hele 6,5 prosent etter innføring av forbrukslånsforskrift og gjeldsregister for halvannet år siden. Vi tror denne trenden fortsetter, og har som mål om å fortsatt øke våre markedsandeler, både organisk og gjennom oppkjøp fremover, uttaler Smolan i meldingen.

Sparebank 1 Kreditt i Trondheim ansetter 20 nye

Restrukturering av gjeld i form av omstartslån er en tikkende bombe mener BN Bank

Tidligere gjeldsslave er nå landets første uavhengige gjeldsombud i BN Bank 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch