SpareBank 1 Kreditt tror det bli rom for færre låneaktører i forbrukerfinansieringsmarkedet

SpareBank 1 Kreditt har kjøpt låneporteføljer for 700 millioner kroner. Administrerende direktør Ronny Smolan i SpareBank 1 Kreditt sier de har ambisjon om å bli en «ansvarlig vinner» i markedet for usikrede nedbetalingslån.
Ronny Smolan er Administrerende direktør i SpareBank 1 Kreditt. | Foto: Pressefoto
Ronny Smolan er Administrerende direktør i SpareBank 1 Kreditt. | Foto: Pressefoto

– Slik margin- og konkurransesituasjonen er ved inngangen av 2021 tror vi det blir mer konsolidering og rom for færre låneaktører i forbrukerfinansieringsmarkedet enn det har vært historisk, uttaler Smolan i en pressemelding fra selskapet.

Nylig ble det klart at SpareBank 1 Kreditt har kjøpt MyBank ASA sin forbrukslånsportefølje med over 2000 kunder. SpareBank 1 Kreditt er SpareBank 1 alliansens produktleverandør av usikrede kredittprodukter som kredittkort, forbrukslån, refinansiering og delbetaling.

Fordi SpareBank 1 Kreditt er valgt som SpareBank 1 alliansens hovedleverandør av all type usikret kreditt har forbrukslånsporteføljer der BN Bank, SB1 Finans Nord-Norge, SB1 Finans Midt-Norge og SB1 Finans Østlandet har vært lånegivere, enten blitt konvertert eller skal konverteres til SpareBank 1 Kreditt i løpet av kort tid.

– Vi ser en nedgang i det totale markedet for usikret kreditt på hele 6,5 prosent etter innføring av forbrukslånsforskrift og gjeldsregister for halvannet år siden. Vi tror denne trenden fortsetter, og har som mål om å fortsatt øke våre markedsandeler, både organisk og gjennom oppkjøp fremover, uttaler Smolan i meldingen.

Sparebank 1 Kreditt i Trondheim ansetter 20 nye

Restrukturering av gjeld i form av omstartslån er en tikkende bombe mener BN Bank

Tidligere gjeldsslave er nå landets første uavhengige gjeldsombud i BN Bank 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også