FinansWatch

Sparebank 1 Kreditt i Trondheim ansetter 20 nye

Selskapet vokser og skal tilby personer med høy forbruksgjeld refinansiering for å kvitte seg med gjelden.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Trondheimsbaserte Sparebank 1 har en markedsandel på fire prosent for usikret kreditt, og ønsker med satsingen på den nye delen av virksomheten, Sparebank 1 Kreditt, å øke markedsandelen for kredittkort, skriver Adresseavisen. 

Selskapet eies av Sparebank 1-bankene, hvor Sparebank 1 SMN eier rundt 20 prosent, har nylig byttet navn fra Sparebank 1 Kredittkort til Sparebank 1 Kreditt.

Selskapet er i ferd med å ekspandere og skal levere og utvikle flere produkter for alle typer usikret kreditt, som kredittkort, forbrukslån, refinansiering, delbetaling og betalingsutsettelser.

–  Det er det samme som Luksusfellen handler om, å stramme inn livreima og få kontroll med overforbruket, sier administrerende direktør Ronny Smolan i Sparebank 1 Kreditt til Adresseavisen.

Sparebank 1 Kreditt tilbyr også refinansiering via et lån kundene får for å betale ned kredittkort- og forbruksgjeld. De som får denne refinansieringen av gjelden, kan ikke lenger handle på kredittkortene sine.

Sparebank 1 Kreditt har innvilget nedbetalingslån til refinansiering av kredittkort- og forbruksgjeld til over tusen kunder siden mars.

– Samtidig som vi ser at en stor del av kundemassen har fått bedre økonomi med lavere boliglånsrente, så er det rundt en åttendedel som har fått økt behov for hjelp. Hvis du har forbruksgjeld, har blitt permittert og leier bolig, så får du ingen nytte av lavere boliglånsrente. I en slik situasjon kan det være lurt å refinansiere forbruksgjelden og få kontroll på økonomien, sier Smolan.

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch