FinansWatch

Fitch slår rekord i nedgraderinger

Kreddittvurderingsbyrået Fitch Ratings har nedgradert utsiktene til 33 land i første halvår.

Fitch har nedgradert 33 land i første halvår. | Foto: Henny Ray Abrams/AP/NTB Scanpix

– Vi har aldri nedgradert 33 land på et helt år, og nå har vi allerede gjort det på et halvt år, sa James McCormack, Fitchs globale sjef for nasjonale graderinger til CNBCs «Capital Connection» rett før helgen.

Det betyr at ratingbyrået nå har i alt 40 land med negative utsikter, som vil si at landene står i fare for å bli nedgradert ytterligere. Det er heller ikke noe McCormack har opplevd tidligere, skriver CNBC.

Ifølge McCormack er det fullt mulig at det blir enda verre. I de fleste land har regjeringene øst ut penger for å beskytte økonomiene fra å bli alt for hardt rammet av covid19-pandemien. Dermed venter han en forrvering av økonomien i samtlige 119 land som blir kredittvurdert av Fitch.

Fitch advarte allerede i mai om at det kan gå mot en ny rekord i antall land som misligholder gjeld på grunn av koronakrisen og lave oljepriser. Byrået pekte på Argentina, Ecuador og Libanon som eksempler på land som allerede hadde misligholdt gjeld.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch