FinansWatch

LOKALBANK saksøker Eika-gruppen

De ti lokalbankene som har gått ut av Eika-alliansen og dannet den nye alliansen LOKALBANK går nå til sak mot Eika, på bakgrunn av en ugyldig beslutning som ble holdt i generalforsamlingen i fjor.

Partene skal møtes i Oslo Tingrett 15. februar. | Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Ti banker i Eika-gruppen gikk ut av alliansen i 2018, og saksøker nå den tidligere alliansen for transaksjoner som ble utført i fjor. Det melder Finansavisen.

Tvistesaken handler om en ugyldig beslutning i generalforsamlingen, men diskusjonene blant alliansens 67 banker skal være mer dramatisk.

– Jeg kan bekrefte at ti sparebanker tilsluttet Lokalbank har tatt ut et såkalt anfektelsessøksmål for å bestride lovligheten av det ekstraordinære generalforsamlingsvedtaket som ble fattet i Eika Gruppen i mai om en rettet emisjon mot Grong Sparebank, sier advokat og partner i SANDS, Bjørn Stordrange.

Saksøkerne hevder at Grong Sparebank fikk øke sin eierandel til en svært fordelaktig pris. De hadde i utgangspunktet en eierandel på 0,51 prosent, og endte opp med å få en halv million aksjer, tilsvarende en eierandel på 2 prosentpoeng, for 72,5 millioner kroner.

I følge Finansavisen lå kursen på 145 kroner per aksje som priser Eika Gruppen til 3,5 milliarder kroner. Det kan bety at Grong økte sin eierandelen med en rabatt på over 30 prosent, om man sammenligner prisingen av Eika Skadeforsikring, som ligger under Eika Gruppen, med nær jevnstore Frende Forsikring. Det har vært flere transaksjoner den seneste tiden i Frende Forsikring.

– For tingretten har de ti sparebanken også fremlagt en verdivurdering innhentet fra KWC som viser at verdien på aksjene i Eika Gruppen ligger langt høyere enn den verdien som ble lagt til grunn i den rettede emisjonen, sier Saksøkernes advokat Stordrange.

Danske Bank saksøkes for 130 millioner

Forretningsmann tapte sak mot Nordea 

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch