Danske Bank saksøkes for 130 millioner

Det italisenske oljeselskapet Edison saksøker Danske Bank for 130 millioner kroner. Etter å ha blitt svindlet i 2019 savner Edison tilbakebetaling av tapene. 
Danske Bank Norge sitt hovedkontor i Trondheim. | Foto: Danske Bank/PR
Danske Bank Norge sitt hovedkontor i Trondheim. | Foto: Danske Bank/PR

Danske Bank må møte i Oslo tingrett i slutten av mai og begynnelsen av juni. I følge Dagens Næringsliv blir de saksøkt for 130 millioner av det italienske oljeselskapet Edison.

Edison ble svindlet i 2019, da to svindlere utga seg for å være selskapets direktør og forretningsadvokat. De lurte den tidligere norgessjefen Pierluigi Nalin til å gjennomføre pengeoverføringer. Nå er de identifisert som to italienske statsborgere bosatt i Isreal, men kan ikke utleveres til Norge på grunn av pandemien.

– Danske Bank avviser i sin helhet Edisons krav i denne saken. Utover dette ønsker vi ikke å kommentere prosessen ytterligere, da den er pågående, sier pressesjef Øystein Andre Schmidt.

Edisons advokat Nils Christian Langtvedt har uttalt følgende:

– Som det fremgår av stevningen holdes banken ansvarlig for ENAS' tap som følge av bedrageriet, fordi utbetalingene ikke ble autorisert i henhold til kontoavtalen med Danske Bank, og fordi utbetalingene skulle vært stanset dersom banken hadde hatt forsvarlige sikkerhets- og kontrollmekanismer.

Sparebanken Sogn og Fjordane tapte pensjonssak i tingretten

KLP om dommen i Vestland fylkeskommune: – Vi tar kjennelsen til etterretning

Gjøvik tingrett: Oppsigelse av Eika-ansatt var ugyldig 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også