FinansWatch

Danske Bank saksøkes for 130 millioner

Det italisenske oljeselskapet Edison saksøker Danske Bank for 130 millioner kroner. Etter å ha blitt svindlet i 2019 savner Edison tilbakebetaling av tapene. 

Danske Bank Norge sitt hovedkontor i Trondheim. | Foto: Danske Bank/PR

Danske Bank må møte i Oslo tingrett i slutten av mai og begynnelsen av juni. I følge Dagens Næringsliv blir de saksøkt for 130 millioner av det italienske oljeselskapet Edison.

Edison ble svindlet i 2019, da to svindlere utga seg for å være selskapets direktør og forretningsadvokat. De lurte den tidligere norgessjefen Pierluigi Nalin til å gjennomføre pengeoverføringer. Nå er de identifisert som to italienske statsborgere bosatt i Isreal, men kan ikke utleveres til Norge på grunn av pandemien.

– Danske Bank avviser i sin helhet Edisons krav i denne saken. Utover dette ønsker vi ikke å kommentere prosessen ytterligere, da den er pågående, sier pressesjef Øystein Andre Schmidt.

Edisons advokat Nils Christian Langtvedt har uttalt følgende:

– Som det fremgår av stevningen holdes banken ansvarlig for ENAS' tap som følge av bedrageriet, fordi utbetalingene ikke ble autorisert i henhold til kontoavtalen med Danske Bank, og fordi utbetalingene skulle vært stanset dersom banken hadde hatt forsvarlige sikkerhets- og kontrollmekanismer.

Sparebanken Sogn og Fjordane tapte pensjonssak i tingretten

KLP om dommen i Vestland fylkeskommune: – Vi tar kjennelsen til etterretning

Gjøvik tingrett: Oppsigelse av Eika-ansatt var ugyldig 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch