FinansWatch

Eika mener Finanstilsynet skaper stor bekymring

Eika slutter seg fullt ut til Finans Norge, og mener at Tilsynets forsåelse av EUs kapitaldekningsregler er for streng. – Det som virkelig er uheldig er den konkurransevridningen dette vil kunne medføre og som vil ramme alle de minste bankene, sier informasjonsdirektør Sigurd Ulven, til FinansWatch.

Sigurd Ulven i Eika er bekymret for at Finanstilsynets rundskriv rammer direkte kun banker som benytter den såkalte standardmetoden for risikoberegning. | Foto: Eika Gruppen

– Dette har ikke vært en heldig prosess. Finanstilsynet har ikke sendt rundskrivet på høring eller hatt noen dialog med de såkalte standardmetodebankene, og rundskrivet skaper stor bekymring, sier Sigurd Ulven, informasjonsdirektør i Eika Gruppen, til FinansWatch.

Etter at Finansdepartementet avslo forslaget fra Finanstilsynet om å stramme inn på boliglånsforskriften, sendte Tilsynet i etterkant et rundskriv med sin vurdering av hvilke typer engasjementer som skal regnes som høyrisiko etter det europeiske kapitalkravsregelverket for banker, og hvilken risikovekt bankene skal bruke for slike engasjementer etter standardmetoden for kredittrisiko.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch