FinansWatch

Norse Forvaltning får refs fra Finanstilsynet etter å tatt inn 1,9 millioner kroner i innløsningsgebyrer

Norse Forvaltning fjerner nå innløsningsgebyret på 1 prosent etter refs fra Finanstilsynet. Kundene har blitt belastet med 1,9 millioner kroner i gebyrer i 2019, som skulle dekke kostnader på 16.000 kroner.

Svein A. Gogstad, direktør i Norse Forvaltning. | Foto: Norse Securities

Ifølge Finansavisen mener Finanstilsynet at Norse ikke har fulgt sin egen fondsdokumentasjon ved å belaste kundene kosekvent med en prosent innløsningsgebyr, som i utgangspunktet skulle dekke kostnader i forbindelse med innløsningen.

Selv om Norse Forvaltning viser til en rekke kostnader, mener Finanstilsynet at kostnadene skulle vært dekket av forvaltningshonoraret.

Svein Gogstad, som er sjef i Norse Forvaltning, er ikke enig med Finanstilsynet, men har likevel bestemt seg for å fjerne innløsningsgebyrene helt.

– Vi ble ganske overrasket da vi fikk rapporten. Finanstilsynet bruker en fortolkningen av lovforarbeid som er 40 år gammelt for å si at driftskostnadene vi legger til grunn skal kunne dekkes av innløsningsgebyret ikke skal gjøre det. Vi er lite forvaltningsselskap som aldri har gått med overskudd, og vi har kostnader som større selskaper ikke har, sier Gogstad til Finansavisen.

Samherji avviser påstand om etterforskning 

Islands statskanal kaster nytt lys på DNBs rolle i korrupsjonssaken mot Samherji 

Fana Sparebank Eiendom får hvitvaskings-bot av Finanstilsynet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch