FinansWatch

Jan Ludvik Andreassen tror renten må ned, ikke opp

Boligprisvekst og gode vaksinenyheter har ført til økt tro på renteoppgang i 2021. Men Eikas sjeføkonom tror de fleste tenker feil om inflasjon fremover.

Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonom i Eika.

De siste boligpristallene og gode utsikter til koronavaksinering av befolkningen har fått flere økonomer, og SSB, til å tro på at økonomien vil hente seg relativt raskt inn igjen i 2021 og at det betyr en renteheving fra Norges Bank neste sommer.

En renteheving vil være sårt trengt for norske banker som ser sine resultater bli skviset av lave rentemarginer.

Men sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika tror Norges Bank vil kutte renten fra dagens nivå i 2022, skriver Finansavisen.

– De fleste økonomer tror at faren fremover er økt inflasjon, også har man sånne som meg som mener vi er inne i en deflatorisk spiral som henger sammen med at inflasjonsforventningene er for høye, sier Andreassen.

Andreassen tror vi vil se en ny coronatopp med flere dødsfall i kjølvannet av julefeiringen, og at vaksineringen vil pågå helt til september neste år. Han tror dermed ikke den økonomiske oppsvingen kommer før jul i 2021.

– Da vil det være en så svak inflasjon gjennom lavt belegg i blant annet kontorbygg at Norges Bank ikke vil kunne heve renten. Jeg tror de fleste tenker helt feil, det er ikke fare for inflasjon, det er fare for deflasjon, sier Andreassen.

SSB tror bankene kan få bedre rentemarginer fra midten av 2021

Nina Hammerstad etablerer nytt forvaltningsselskap 

Huddlestock satser knallhardt mot finanssektoren i Tyskland  

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch