DNBs generalforsamling: Godkjente internfusjon og utbyttefullmakt

Fjerningen av DNB ASA som holdingselskap for konsernet er ett skritt videre. Mandag ble det avhold generalforsamling i begge virksomhetene og internfusjonen ble godkjent. Samtidig fikk styret også fullmakt til å vurdere utbytte for 2019.
DNBs internfusjon med formål å fjerne holdingselskapet fra konsernet er godkjent av aksjonærene. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
DNBs internfusjon med formål å fjerne holdingselskapet fra konsernet er godkjent av aksjonærene. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

I forbindelse med presentasjonen av resultatene for tredje kvartal i år innkalte DNB Bank og DNB ASA sine aksjonærer til ekstraordinære generalforsamlinger.

På agendaen skulle det stemmes over tre punkter, godkjenning av internfusjonen mellom DNB ASA og DNB Bank ASA, fullmakt til styre for å vurdere utbytte, og et tilbakekjøpsprogram for aksjer. Samtlige punkter ble godkjent.

Det betyr at DNB nå kan iverksette internfusjonen som fjerner holdingselskapet DNB ASA fra konsernet. DNB Bank ASA blir deretter morselskap i konsernet. DNB Bank overtar DNB ASA i sin helhet og DNB ASAs aksjonærer blir tildelt en aksje i DNB Bank for hver aksje de eier i DNB ASA. Finanstilsynet har godkjent fusjonsplanen og transaksjonen ventes gjennomført i midten av 2021.

Utbytte

Styret i DNB har samtidig fått fullmakt fra aksjonærene for å beslutte et utbytte for 2019 på inntil 9 kroner per aksje.

«Styret vil i denne perioden vurdere grunnlaget for utbetaling av utbytte for 2019, herunder selskapets finansielle stilling, økonomiske utsikter og eventuelle nye forventninger fra myndighetene knyttet til utbytte», skrev banken i innkallingen til generalforsamlingen.

Det siste punktet på generalforsamlingen var å godkjenne et tilbakekjøpsprogram for egne aksjer på inntil 620 millioner kroner, tilsvarende 4,0 prosent av aksjekapitalen for å optimalisere konsernets kapitalsituasjon.

To meglerhus hever kursmålet for DNB

DNB om oppkjøpet av Uni Micro AS: – Stort behov for å ha bank og regnskap i ett

DNB jobber sakte, men sikkert med posisjoneringen rundt Egen pensjonskonto 

Kjerstin Braathen: – Jevnt over så er det bemerkelsesverdig gode signaler 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Photo: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter