To meglerhus hever kursmålet for DNB

Danske Bank Markets har sterk tro på DNB og den norske bankbransjen fremover.
Danske Bank Markets og Arctic Securities venter bedre tider for DNB, men regner med store utbytter fortsatt kan la vente på seg. | Foto: PR/DNB
Danske Bank Markets og Arctic Securities venter bedre tider for DNB, men regner med store utbytter fortsatt kan la vente på seg. | Foto: PR/DNB

Danske Bank Markets skriver i en analyse mandag at de hever kursmålet for DNB-aksjen med 16 prosent, skriver Finansavisen.

Det gir et løft i kursmålet fra 140 kroner til 163 kroner per aksje.

Analytikerne i Danske Bank regner med at DNB vil ha en mer stabil utvikling neste år enn de har hatt i år. Spesifikt venter de at egenkapitalkostnadene til DNB kommer til å synke.

Også Arctic Securities hever sitt kursmål for DNB, skriver DN Investor. De setter opp kursmålet med 3,23 prosent til 160 kroner. Samtidig justerer de sin anbefaling for investorene fra kjøp til hold.

Årsaken er at Arctic Securities ser på DNB som overkapitalisert og klare for utbetaling av utbytte, men at de ser en risiko for at den europeiske sentralbanken og Finanstilsynet kan sette ytterligere begrensninger på utbytte for 2019 og 2020.

Hovedkontoret til Sparebank1-bankenes nye selskap skal ligge i Oslo

Styreleder avviser at det er dramatikk i fusjonsbruddet 

Randi Marjamaa: – Vi opplever økt slitasje i organisasjonen under denne nedstegningen, men de ansatte er motiverte

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også