FinansWatch

SpareBank 1-bankene etablerer nytt selskap for å satse på sparing

Det norske markedet for sparing og plassering er i sterk vekst. Nå forener SpareBank 1-bankene kreftene i en felles satsing på sparing.

Ronni Møller Pettersen skal lede det nye selskapet, og kommer fra stillingen som konserndirektør for innovasjon og marked i SpareBank 1 Nord-Norge. | Foto: SpareBank 1

De 14 SpareBank 1-bankene går nå sammen om å etablere et selskap som skal samle all felles aktivitet innenfor spareområdet, opplyses det i en melding.

Selskapet skal levere produkter og tjenester til et bredt spekter av kunder, fra småsparerne til det formuende og det institusjonelle markedet.

Konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Liv Ulriken, sier at kundeorientering, stordrift og utnyttelse av SpareBank 1-bankenes distribusjonskraft står sentralt i satsingen.

– ODIN har over tid opparbeidet seg en sterk posisjon i det nordiske fondsmarkedet, og opplever betydelig vekst. SpareBank 1 Kapitalforvaltning har en solid posisjon i formuesmarkedet, og SpareBank 1 Verdipapirservice er en sterk og nødvendig motor når det gjelder håndtering av verdipapirer. Nå samler vi disse miljøene i ett selskap, og gjennom dette er ambisjonen å vinne kampen om det norske spare- og plasseringsmarkedet, sier Ulriksen i en melding.

Arbeidet med etableringen av det nye selskapet har pågått siden i vår, og har vært ledet av Ronni Møller Pettersen. Han blir nå det nye selskapets toppsjef, og forlater dermed stillingen som konserndirektør for innovasjon og marked i SpareBank 1 Nord-Norge.

– Jeg føler meg heldig som får lede en uhyre kompetent organisasjon innenfor et svært viktig område. Nå blir målet å skape markedets beste kundeopplevelser, og å ta en ledende rolle innenfor spare- og plasseringsområdet. Samtidig er det vemodig å forlate SpareBank 1 Nord-Norge. Det har vært et privilegium å jobbe sammen med svært dyktige kollegaer i nord.

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch