FinansWatch

Fusjonen mellom SpareBank 1 Nordvest og Surnadal Sparebank et steg nærmere

Generalforsamlingene i de to bankene ga tirsdag grønt lys til å fortsette fusjonsprosessen.

Banksjef i Surnadal Sparebank Allan Troelsen (til venstre) sammen med banksjef Odd Einar Folland i SpareBank 1 Nordvest. | Foto: SpareBank 1 Nordvest

Generalforsamlingene i SpareBank 1 Nordvest og Surnadal Sparebank ga tirsdag sin tilslutning til at bankene slås sammen, opplyses det i en børsmelding. Det betyr at virksomheten i Surnadal Sparebank overdras til SpareBank 1 Nordvest, som samtidig endrer navn til SpareBank 1 Nordmøre.

SpareBank 1 Nordvest vil som delvis vederlag for den bankvirksomheten som overtas, utstede egenkapitalbevis til Sparebankstiftelsen Surnadal Sparebank som etableres samtidig med at sammenslåingen gjennomføres og til eksisterende egenkapitalbeviseiere i Surnadal Sparebank.

Videre slås den resterende delen av grunnfondskapitalen i Surnadal Sparebank sammen med grunnfondskapitalen i SpareBank 1 Nordvest.

SpareBank 1 Nordvest vil også konvertere deler av grunnfondskapitalen til eierandelskapital og utstede egenkapitalbevis til Sparebankstiftelsen Nordvest som opprettes i forbindelse med sammenslåingen, opplyses det.

Bankene vil nå søke om nødvendige offentlige tillatelser, og tar sikte på gjennomføring av fusjonen rundt 1. mai 2021.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger