FinansWatch

Styrene i Surnadal Sparebank og SpareBank 1 Nordvest har vedtatt sammenslåing

– Bakgrunnen for styrenes ønske om sammenslåing er sammen å skape en enda mer attraktiv og kraftfull sparebank med hjerte for regionen, opplyser bankene i en melding. Det legges til at markedsområdet skal være fra Ålesund til Trondheim.

Allan Troelsen, administrerende banksjef i Surnadal Sparebank (til venstre) og Odd Einar Folland, administrerende direktør i SpareBank 1 Nordvest, er enige om at sammenslåing av bankene er best for kunder, ansatte og eiere. | Foto: SpareBank 1 Nordvest

Allan Troelsen, administrerende banksjef i Surnadal Sparebank, uttaler i meldingen at dette skal sikre større konkurransekraft, sikre og utvikle attraktive lokale arbeidsplasser og gi økt lønnsomhet og avkastning for eierne.

– Dette vil gi oss enda bedre forutsetninger for å møte fremtidens utfordringer og muligheter, uttaler Troelsen.

Sammenslåingen ble først varslet i august, nå er den godkjent i begge styrene. Siste ledd blir godkjenning i de respektive generalforsamlingene.

Tror sammenslåingen blir bra for alle

– SpareBank 1 Nordmøre vil betjene et marked som strekker seg tvers gjennom Møre og Romsdal og til Trøndelag, med kontor i alle de tre Mørebyene, Trondheim og åtte andre steder fra ytre til indre Nordmøre, uttaler Odd Einar Folland, administrerende direktør i SpareBank 1 Nordvest.

– Det vil være bra for kunder, ansatte, eierne og hele samfunnet vårt, legger han til.

Ønsker desentraliserte hovedkontorfunksjoner

SpareBank 1 Nordmøre vil bli en bank med over 30 milliarder kroner i forretningskapital og rundt 150 ansatte i morbanken og 200 ansatte i konsernet. Banken vil ha 13 kontorer fra Trondheim til Ålesund. De største kontorene vil være i Kristiansund og Surnadal.

Bankene opplyser at den nye sammenslåtte banken ikke vil ha ett hovedkontor, men ha desentraliserte hovedkontorfunksjoner fordelt mellom Surnadal og Kristiansund.

Men juridisk hovedadresse blir i Kristiansund.

Vil ha Troelsen som administrerende direktør

Bankene sier at ønsket er at Troelsen blir administrerende direktør for den sammenslåtte banken, og at det blir inngått en egen avtale som beskriver rolle og varighet for Folland etter sammenslåingen.

Bankene opplyser i meldingen at den sammenslåtte banken skal bli «et kraftsenter med bredere tilstedeværelse i hele regionen», og at sammenslåingen sikrer større vente til å bidra til både utviklingen av næringslivet og lokalsamfunnene.

Surnadal Sparebank og SpareBank 1 Nordvest inngår avtale om mulig sammenslåing

Surnadal Sparebank: – Sammenslåingen gjør at vi styrker bankapparatet og får større fordeler

SpareBank 1 Nordvest om fusjonen: Timingen kunne ikke vært bedre 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch