FinansWatch

Styret i Kraft bank vil noteres på Euronext Growth

Investor Bjørn Maaseide blir med videre når Kraft Bank noteres på Euronext Growth.

Bjørn Masseide er en av hovedinvestorene i Kraft Bank. | Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ifølge Finansavisen har Maaseide vært med å bygge opp Kraft Bank sammen med tidligere Sandnes Sparebank-sjef Svein Ivar Førland. I 2018 hentet de to investorene inn 300 millioner til banken.

Det har vært en suksess, og nå vil styret i banken at aksjene skal legges ut på Euronext Growth, tidligere Merkur Market.

– Vi noterte oss umiddelbart på OTC-listen etter oppstarten i 2018, og det har fungert greit i en periode. Styret har imidlertid hatt et mål om børsnotering innen tre til fem år, og nå har det gått litt over to år, sier adm. direktør Svein Ivar Førland i Kraft Bank til Finansavisen

Banken skulle skille seg ut ved å spesialisere seg på refinansiering av lån til privatpersoner der låntagere har utfordrende økonomi eller betalingsproblemer, og som derfor ikke får finansiering i ordinære banker.

Maaseide som eier 9,9 prosent av aksjene gleder seg til å ta investeringen et skritt lenger og bekrefter han blir med videre.

– Det er en milepæl når du er med å starte bank og du går på børs etter litt over to år. Jeg synes det har vært en fantastisk reise, sier Maaseide til Finansavisen.

Utbyttefest i Kraft Finans

Kraft Bank regner med stor pågang fra kunder som har pusset opp på kreditt

Kraft Finans mistet 20 millioner i inntekter etter brev fra Finanstilsynet  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch