FinansWatch

Kraft Finans mistet 20 millioner i inntekter etter brev fra Finanstilsynet

For første gang siden 2012 tapte forvaltningsselskapet til Bjørn Maaseide penger. Årsaken skyldes et rundskriv fra tilsynet, som førte til at de gikk glipp av syv måneder med inntekt fra en del av virksomheten.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Etter volleyballkarrieren har Bjørn Maaseide slått seg stort opp med nisjebanken Kraft Bank, i tillegg til forvaltningsselskapet Kraft Finans.

Begge selskapene har hatt gode finansielle resultater, men tallene fra 2019 viser at Kraft Finans gikk i underskudd for første gang siden 2012.

Ifølge E24 endte resultatet på minus 4,8 millioner kroner, sammenlignet med et overskudd på 5,0 millioner kroner i 2018.

Inntektene krympet samtidig fra 73,4 millioner kroner til 48,9 millioner kroner, og skyldes ifølge avisen et rundskriv fra Finanstilsynet.

– Minusresultatet vårt skyldes et rundskriv fra Finanstilsynet der de ønsket å legge om praksisen av syndikering av eiendom som var en stor del av vår praksis, sier Maaseide til E24.

Han sier at 2020 hittil har vært et bra år, og at selskapet har flere spennende prosjekter underveis.

– Vi opplever stor etterspørsel, og om det er en gang det er greit å eie så har det vært nå gjennom koronapandemien. Sikre betalere er aldri feil, og vi har satset på staten som leietagere, sier han.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch