FinansWatch

Kraft Bank regner med stor pågang fra kunder som har pusset opp på kreditt

«Banken antar at den pågående pandemien vil føre til videre vekst i bankens markedssegment», står det i kvartalsrapporten til Kraft Bank.

Bjørn Maaseide er hovedaksjonær i Kraft Bank. Bildet er fra Skagens finanskonferanse. | Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

E24 skriver at Kraft Bank-direktør Svein Ivar Førland mener de vil få en økt pågang av kunder som er i pengeknipe etter å ha brukt sommeren til å pusse opp hjemme.

– Byggevarekjedene melder om rekordomsetning i sommer. Bare det i seg selv får varsellampene til å lyse hos oss. Så jeg tror at vi i løpet av det neste halve året vil få henvendelser fra folk som trenger vår hjelp, sier Førland til Stavanger Aftenblad.

E24 skriver at bankens forretningsmodell er å tilby refinansiering av lån med pant i bolig til personer som på grunn av utfordrende økonomi og betalingsproblemer ikke får refinansiert i ordinære banker.

– Siden oppstarten i mai 2018 har vi hatt 650 kunder. 137 av disse er nå friskmeldt og har allerede returnert til ordinær bank, 509 er fremdeles kunder, mens noen få personer dessverre har måttet selge huset sitt, sier Førland til Stavanger Aftenblad.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch