FinansWatch

MyBank fikk et tap på 11,9 millioner kroner

Nettbanken MyBank forvventer å være lønnsomme fra fjerde kvartal. – Prosessene våre er forbedret, kostnadskontrollen er blitt god, og ved hjelp av gode partnere vokser vi i tråd med prognosene våre, uttaler administrerende direktør Jakob Bronebakk.

Håkon Reistad Fure er styreleder i MyBank. | Foto: Yara

MyBank tilbyr forbrukslån og sparekonto. Banken har planer om å utvide til blant annet boliglån når forholdet mellom risiko og avkastning er bedre. Banken fikk bankkonsesjon i juli 2016 og startet virksomheten i første kvartal 2017.

Kvartalsrapporten for tredje kvartal viser et tap for MyBank på 11,9 millioner kroner, inkludert ekstraordinære avskrivninger og restruktureringskostnader på til sammen 12,5 millioner kroner.

– Jeg er veldig fornøyd med at veksten i tredje kvartal var bedre enn det foregående kvartalet, selv om det inkluderte en rolig sommerperiode, uttaler administrerende direktør Jakob Bronebakk i en melding fra banken.

– Vi har nå vært gjennom en periode med mye endringer, men har nå kommet oss dit vi ønsker å være. Omstillingen til vårt nye produkt, omstartslån, går etter planen, og vi forventer å være lønnsomme fra fjerde kvartal. Prosessene våre er forbedret, kostnadskontrollen er blitt god, og ved hjelp av gode partnere vokser vi i tråd med prognosene våre, legger han til.

I tråd med bankens strategi har MyBank dette kvartalet redusert porteføljen på usikrede lån.

Netto renteinntekter for kvartalet var på 20,3 millioner kroner, hvilket tilsvarer en økning på 8,2 prosent fra foregående kvartal. Banken trekker frem at porteføljen øker og finansieringskostnadene reduseres.

Totale tap på utlån var 1,1 millioner kroner for tredje kvartal. En nedgang fra 6,6 millioner kroner fra forrige kvartal.

– Vi har gjort noen endringer dette kvartalet, selv om de er smertefulle vil de sørge for kostnadsbesparelser i fremtidige kvartaler gjennom lavere eksterne kostnader, avskrivninger og distribusjonskostnader, uttaler Bronebakk i meldingen fra banken.

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch