MyBank henter penger fra ny styreleder

Håkon Reistad Fure går inn med 60 millioner kroner i nisjebanken MyBank og blir samtidig foreslått som ny styreleder i selskapet.
Håkon Reistad Fure går inn med penger i MyBank og blir samtidig foreslått som ny styreleder i selskapet. | Foto: Yara
Håkon Reistad Fure går inn med penger i MyBank og blir samtidig foreslått som ny styreleder i selskapet. | Foto: Yara

MyBank har nylig plassert en rettet emissjon mot selskapet Company One AS, som tilfører banken 60 millioner kroner i frisk kapital.

Company One eies hundre prosent av Håkon Reistad Fure, og emisjonen vil gi ham en eierandel på ti prosent i banken hvis styrets forslag blir vedtatt.

Avtalen gir Fure og Company One en opsjon på å øke eierandelen til 15 prosent. 

I forbindelse med kaptialinnskuddet har Company One, som blir en av de største aksjonærene, bedt om styrerepresentasjon. Derfor har MyBank-styret vedtatt å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling der Fure foreslås å bli valgt til ny arbeidende styreleder.

– Vi har store ambisjoner for banken og har vært på jakt etter en styreleder som har kvalifikasjoner og ambisjoner langt utover hva bankens størrelse i dag skulle tilsi, uttaler leder av valgkomiteen i MyBank, Eirik Bergh i en pressemelding.

Fure har en bakgrunn, blant annet som tidligere bankanalytiker i DNB Markets, og som aktivt styremedlem og konstituert CEO i Avida Finans AB. Han har også erfaring som styremedlem i Storebrand og Yara International.

– Håkon har bidratt sterkt til at Avida Finans er blitt en suksess og vi føler oss trygge på at han kan være en viktig bidragsyter til at MyBank vil bli en svært lønnsom nisjebank, uttaler Bergh.

MyBank beskriver seg selv som en heldigital nisjebank som tilbyr boliglån til privatpersoner som typisk ikke evner å få boliglån i de store bankene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter