SpareBank 1 Gudbrandsdal gir en millioner kroner i koronahjelp

SpareBank 1 Gudbrandsdal har en ekstraordinær gavetildeling på en million kroner. Trond Slåen, assisterende banksjef marked, mener det er mest hensiktsmessig å prioritere dem som har behov for økonomisk bistand som følge av koronapandemien.
Trond Slåen er assisterende banksjef marked i SpareBank 1 Gudbrandsdal. | Foto: SpareBank 1 Gudbrandsdal
Trond Slåen er assisterende banksjef marked i SpareBank 1 Gudbrandsdal. | Foto: SpareBank 1 Gudbrandsdal

Banken har mottatt søknader fra 74 lag, foreninger og organisasjoner i forbindelse med at de opprettet en ekstraordinær gavetildeling på en million kroner.

Banken informerer i en pressemelding om at de tidligere i høst kontaktet frivillige aktører som har et forhold til banken og gav dem mulighet til å søke om økonomisk støtte.

Ifølge banken har koronapandemien gjort den økonomiske hverdagen vanskelig for flere og mange opplever lavere aktivitet og bortfall av inntektsbringende tiltak.

– Det er et høyt antall og viser med all tydelighet at mange sliter om dagen. De fleste søknadene vi har fått går på å økonomisk bistand i en tøff hverdag. Det gjør inntrykk på oss, uttaler assisterende banksjef marked Trond Slåen i meldingen fra banken.

Ifølge Slåen vil banken prioritere de som har behov for økonomisk bistand knyttet til koronapandemien, mens andre søknader vil brukes til neste års utdeling av prosjektmidler.

Nå skal et team i banken bruke de neste ukene på å gå gjennom søknadene med mål om å ha en fordeling rund midten av desember.

– Det tar alltid tid å gjennomgå søknader og vi skal gjøre jobben skikkelig. Vi ønsker at mange skal få bistand, men vi vil nok prioritere etter den enkelte søkers behov og størrelse, uttaler Slåen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også