Ingen forverring i låneporteføljen til Larvikbanken

Styret sier at låneporteføljen følges tett opp og at den underliggende driften går tilnærmet som normalt.
Foto: Larvikbanken
Foto: Larvikbanken

Larvikbanken melder om et resultat etter skatt på 6,9 millioner kroner i tredje kvartal 2020, sammenlignet med 9,4 millioner kroner i samme periode i fjor.

Netto renteinntekter endte på 21,5 millioner kroner, ned fra 25,0 millioner kroner.

«På tross av pandemien går den underliggende driften i Larvikbanken tilnærmet som normalt for kvartalet. Det er iverksatt gode smittevernrutiner som skal sikre både de ansatte og våre kunder. Dette setter noen begrensninger til fysiske møter, men økt bruk av digitale flater bidrar positivt», skriver bankens styre i kvartalsrapporten.

Hittil i år har banken et samlet resultat på 38,1 millioner kroner, mot 36,9 millioner kroner i fjor.

Larvikbanken har hittil i 2020 kostnadsført 2,5 millioner kroner i tap på utlån. Styret sier at låneporteføljen følges tett opp og det er ikke registrert noen vesentlig forverring i kvartalet. Imidlertid vil det være knyttet noe usikkerhet rundt utviklingen av pandemien.

«Etterspørselen etter god personlig service og råd har blitt forsterket under pandemien. Vi forventer at driften vil fortsette tilnærmet som normalt også i fremtiden, men det er knyttet usikkerhet rundt videre utvikling av pandemien».

Banken har hatt en økning i innskudd fra kunder på 242,5 millioner kroner siden nyttår, tilsvarende en vekst på 9,2 prosent. Samlede innskudd utgjør ved utgangen av tredje kvartal rundt 3,8 millioarder kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også