Eidsberg Sparebank merker kundenes økte interesse for sparing

Eidsberg Sparebank ser fortsatt en effekt av pandemien og svakere rentemarginer i regnskapene. Samtidig stiger kostnadene, men utlånsveksten har falt. Likevel har kjernekapitaldekningen økt.
Eidsberg Sparebank. | Foto: Eidsberg Sparebank
Eidsberg Sparebank. | Foto: Eidsberg Sparebank

Eidsberg Sparebank fikk et resultat før skatt på 63,9 millioner kroner i tredje kvartal. Det er 18,1 millioner kroner lavere enn i samme periode i fjor.

Netto renteinntekter endte på 28,5 millioner i kvartalet, ned fra 32,3 millioner kroner ifjor. Egenkapitalavkastningen endte på 12,03 prosent, ned fra 15,93 prosent i 2019.

Styret i banken kommenterer resultatet slik:

«Banken har et bra resultat så langt i år. Det er avsatt ekstra til tap grunnet den pågående pandemien. Resultatutviklingen resten av året forventes å bli noe lavere enn budsjettert. Etter styrets vurdering er Eidsberg Sparebank godt kapitalisert og har solide likviditetsreserver. Banken er dermed godt rustet til å møte den krisen vi står ovenfor på kort og lang sikt».

På innskudd merker banken at kundene setter av mer sparepenger. Kundeinnskuddene økte med 626,4 millioner kroner i kvartalet til 4,92 milliarder kroner de siste 12 månedene. Innskuddene utgjør 92 prosent av bankens utlån.

Utlånsporteføljen vokste med 6,25 prosent i kvartalet og fordeler seg med 5,37 milliarder i egne utlån og 1,7 milliarder kroner i lån gjennom Eika Boligkreditt.

Sterkere lønnsomhet for SpareBank 1 Østlandet

Romsdalsbanken lever godt av landbruket

Jernbanepersonalets Sparebank har halvert misligholdet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også