Sterkere lønnsomhet for SpareBank 1 Østlandet

Renteinntektene har sunket, men resultatet har økt i tredje kvartal. – Vi ser at kundeaktivitetene gradvis stabiliserer seg på et høyt nivå med søknader om lån til oppussing, kjøp av bolig, bil og hytter. Forespørsler om avdragsutsettelser er kraftig redusert fra tidligere i år for både personkunder og bedrifter, sier Richard Heiberg, konsernsjef i SpareBank1 Østlandet i en pressemelding.
Richard Heiberg er konsernsjef i SpareBank1 Østlandet. | Foto: SpareBank1 Østlandet
Richard Heiberg er konsernsjef i SpareBank1 Østlandet. | Foto: SpareBank1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet fikk et resultat etter skatt i tredje kvartal på 438 millioner mot 409 millioner kroner. Egenkapitalavkastning er i dette kvartalet på 10,9 som er en økning opp fra 10,7 prosent fjor.

Bankens netto renteinntekter beløp seg til 536 millioner som er en nedgang fra 554 millioner kroner fjor.

– Konsekvensene av Covid-19 for privatpersoner og bedrifter i regionen ser ut til å bli mindre krevende enn tidligere fryktet. Vi ser at kundeaktivitetene gradvis stabiliserer seg på et høyt nivå med søknader om lån til oppussing, kjøp av bolig, bil og hytter. Forespørsler om avdragsutsettelser er kraftig redusert fra tidligere i år for både personkunder og bedrifter, sier Richard Heiberg, konsernsjef i SpareBank1 Østlandet i en pressemelding.

Kvartalet preges også av resultatbidrag fra SpareBank 1 Gruppen og bankens datterselskaper innen eiendomsmegling og regnskapstjenester.

– Det er hyggelig å se at vi nå har positive resultatbidrag fra TheVIT på tross av et vanskelig marked, samt økte resultatbidrag og markedsandeler fra våre eiendomsmeglingsselskaper. Også SpareBank 1 Finans Østlandet bidrar med gode resultater, sier Heiberg i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også