FinansWatch

Instabank legger ikke skjul på at de tror på betydelig vekst fremover

– Gjennom det siste året har vi bevist det som kanskje er bankens største styrke, at vi raskt evner å fornye oss og endre strategi når rammebetingelsene endres. Derfor tør vi å tro på en betydelig vekst i både utlånsportefølje og resultat de neste årene, og vi tør å si det, uttaler administrerende direktør Robert Berg i Instabank i en pressemelding fra banken.

– Både lån med sikkerhet i bolig og kort øker sterkt, og vi skal bli enda dyktigere i vårt samarbeid med store merkenavn som Coop og Skeidar, uttaler administrerende direktør Robert Berg i Instabank. | Foto: Instabank

Banken oppsummerer tredje kvartal på denne måten:

«Sterk utlånsvekst, synkende utlånstap og billigere innlån».

– Vi ser stadig sterkere effekter av vår nye strategi mot en mer diversifisert og balansert utlånsportefølje. Det medfører også en bedre utnyttelse av egenkapitalen, slik at vi kan fortsette å vokse uten å hente mer egenkapital, uttaler Berg i meldingen.

Kvartalsresultatet ble 13,2 millioner kroner etter skatt, og ifølge banken er dette nærmest identisk med resultatet for tredje kvartal i fjor.

– Men en sterk økning på 33 prosent fra andre kvartal inneværende år, skriver banken i meldingen.

Resultatet for andre kvartal i år etter skatt var på 9,9 millioner kroner.

Avkastningen på egenkapitalen økte fra 7,7 prosent til 10,2 prosent fra andre til tredje kvartal.

Banken skriver:

«Mens netto utlån økte 220 millioner kroner, som er et av bankens beste kvartaler noensinne. Nesten all vekst kom i Norge, etter en innenlands nedgang de foregående seks kvartalene».

Ifølge Berg gleder banken seg også over nedgangen i utlånstap.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch