OBOS-banken har hentet seg inn igjen etter to korona-kvartal

OBOS-banken fikk et resultat etter skatt på 66,4 millioner mot 47,1 millioner under samme kvartal i fjor, mens netto renteinntekter beløp seg til 112,9 millioner i tredje kvartal av 2020. Banken har dog negativ utlånsvekst i privatmarkedet.
Marianne Gjertsen Ebbesen er konserndirektør i OBOS BBL og styreleder i OBOS-banken.
Marianne Gjertsen Ebbesen er konserndirektør i OBOS BBL og styreleder i OBOS-banken.

OBOS-banken fikk et resultat etter skatt på 66,4 millioner mot 47,1 millioner under samme kvartal i fjor. «Bedret rentenetto, god kostnadskontroll og lave tap gir bedre egenkapitalavkastning sammenlignet med samme periode i fjor,» skriver banken i kvartalsrapporten.

Netto renteinntekter beløp seg til 112,9 millioner i tredje kvartal av 2020 mot 108,4 millioner kroner i fjor. Tap på utlån endte på 1,3 millioner kroner mot 4,2 millioner kroner i fjor.

Utlån til privatmarkedet hadde imidlertid negativ vekst i kvartalet på minus 0,1 prosent og siste tolv måneder en vekst på 0,8 prosent.

Veien videre vurderer OBOS-banken som optimistisk: «Koronapandemien førte til et kraftig tilbakeslag i norsk og internasjonal økonomi. Gjeninnhentingen er imidlertid godt i gang og har steget raskere enn forventet,» skriver banken i rapporten.

Banken prioriterer fortsatt å opprettholde en lav risikoprofil «med en sterk balanse som er motstandsdyktig mot tap, og en robust likviditetssituasjon,» skriver banken videre.

For å vinne kampen om kundene tenker Nordea som Netflix og jakter samtidig nye ansatte 

Insr-sjefen mener det hadde vært bedre å bli byttet ut selv  

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også