FinansWatch

OBOS-banken har hentet seg inn igjen etter to korona-kvartal

OBOS-banken fikk et resultat etter skatt på 66,4 millioner mot 47,1 millioner under samme kvartal i fjor, mens netto renteinntekter beløp seg til 112,9 millioner i tredje kvartal av 2020. Banken har dog negativ utlånsvekst i privatmarkedet.

Marianne Gjertsen Ebbesen er konserndirektør i OBOS BBL og styreleder i OBOS-banken.

OBOS-banken fikk et resultat etter skatt på 66,4 millioner mot 47,1 millioner under samme kvartal i fjor. «Bedret rentenetto, god kostnadskontroll og lave tap gir bedre egenkapitalavkastning sammenlignet med samme periode i fjor,» skriver banken i kvartalsrapporten.

Netto renteinntekter beløp seg til 112,9 millioner i tredje kvartal av 2020 mot 108,4 millioner kroner i fjor. Tap på utlån endte på 1,3 millioner kroner mot 4,2 millioner kroner i fjor.

Utlån til privatmarkedet hadde imidlertid negativ vekst i kvartalet på minus 0,1 prosent og siste tolv måneder en vekst på 0,8 prosent.

Veien videre vurderer OBOS-banken som optimistisk: «Koronapandemien førte til et kraftig tilbakeslag i norsk og internasjonal økonomi. Gjeninnhentingen er imidlertid godt i gang og har steget raskere enn forventet,» skriver banken i rapporten.

Banken prioriterer fortsatt å opprettholde en lav risikoprofil «med en sterk balanse som er motstandsdyktig mot tap, og en robust likviditetssituasjon,» skriver banken videre.

For å vinne kampen om kundene tenker Nordea som Netflix og jakter samtidig nye ansatte 

Insr-sjefen mener det hadde vært bedre å bli byttet ut selv  

 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch