Skudenes og Aakra Sparebank beskriver tredje kvartal som et normalt driftskvartal

– Covid-19 har ikke medført særskilte tap i bankens regnskap, skriver Skudenes og Aakra Sparebank i kvartalsrapporten. De tror bankens videre drift vil utvikle seg positivt, om gjeldende smittesituasjon forblir stabil eller bedrer seg.
– Covid-19 har ikke medført særskilte tap i bankens regnskap, skriver Skudenes og Aakra Sparebank i rapporten for årets tredje kvartal. | Foto: Skudenes & Aakra Sparebank
– Covid-19 har ikke medført særskilte tap i bankens regnskap, skriver Skudenes og Aakra Sparebank i rapporten for årets tredje kvartal. | Foto: Skudenes & Aakra Sparebank

Skudenes og Aakra Sparebank fikk et resultat for tredje kvartal på 66,8 millioner kroner etter skatt, mot 66,3 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Nettorenteinntekter var 121,21 millioner kroner i årets tredje kvartal, mot 120,85 millioner kroner for tilsvarende periode i 2019.

– Årsaken til reduksjonen i bankens rentenetto per tredje kvartal 2020 i forhold til tredje kvartal 2019 er dels som følge av at kundemarginene er blitt redusert, og dels som følge av at utlånsrentene er blitt redusert på et tidligere tidspunkt enn innskuddsrentene ved renteendringene i 2020, skriver banken i kvartalsrapporten.

Banken har et netto tap på utlån og garantier i regnskapet på 8,53 millioner kroner per tredje kvartal i år, hvor fem millioner kroner er en tapsavsetning som følge av koronasituasjonen.

– Bankdriften i tredje kvartal i år kan i det store skrives som et normalt driftskvartal. Covid-19 har ikke medført særskilte tap i bankens regnskap, skriver banken i rapporten for årets tredje kvartal.

I rapporten trekkes det frem at næringslivet og folk flest i bankens lokalmiljø hittil har vært spart for «vesentlige negative virkninger av viruset».

Banken minner likevel om at koronapandemien skaper et bakteppe som tilsier større usikkerhet enn normalt-.

– Dersom gjeldende smittesituasjon forblir stabil eller bedrer seg, legges det til grunn at bankens videre drift utvikler seg positivt, og på nivå med inneværende kvartal, heter det i rapporten.

Karmøy-bank håper på å reversere tapsavsetning før nyttår

Sparebank økte resultatet – setter av millioner til fremtidige tap på utlån 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også