FinansWatch

Kontantbruken stuper og minibankene forsvinner i Haugesund

– At folk har mindre bruk for kontanter, er en trend. Vi har sett det i forbindelse med koronapandemien. Da har det blitt enda mindre bruk av kontanter, sier administrerende banksjef Bente Haraldson Syre til Haugesunds Avis.

Haugesund Sparebank er byens største bank, men minibanken på Gard-senteret vil snart bli lagt ned og minibanken på Obs-bygget på Raglamyr.

– I disse koronatider er det færre som tar ut kontanter. Vi har merket en nedgang over tid. Minibanken vår på Amandasenteret har vi tatt vekk i samråd med senteret. Nå har vi igjen to minibanker; en mot Sørhauggata og en mot Haraldsgata, forteller administrerende banksjef Bente Haraldson Syre til Haugesunds Avis og fortsetter:

– Vi ser at bruken er lav. Nå er det lett å få ut penger i matbutikkene. I distriktet har vi fremdeles minibanker i Sveio, Langevåg på Bømlo, Aksdal Senter, ved kontorene våre i Isvik i Skjold og i Ølen.

Syse tror minibankene vil forsvinne på et eller annet tidspunkt.

– På sikt vil de bli helt borte, men det tar nok tid. Kanskje opp mot ti år – og lengre enn vi tror. Noen vil ha kontanter og synes det er trygt og greit. Mange vippser, også til loddselgere og til kiosker på idrettsarrangement. Det løser litt av problemet. Så er det de som vil gi kontanter i gave, og eldre som er vant til å ha kontanter. Legger vi ned en minibank, pleier det å gå seg til. Bankene er pålagt å ha en ordning med kontantuttak som beredskap. Hvis strømmen går får du likevel ikke betalt i butikken. Sikkerhetsmessig er det en fordel at folk ikke går rundt med kontanter på seg, mener Syre.

Ny banksjef i Selbu: – Enkelte problemer er det bare lokalbanker som kan løse 

Swedbank satser på ny i Norge 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch