FinansWatch

Swedbank satser på ny i Norge

Tonje Lunde Bakker rigger Swedbank for at banken skal ta nye steg i Norge. Blant annet skal 25 prosent av utlånsporteføljen flyttes fra mindre attraktive sektorer over til mer lovende sektorer.

Foto: Naina Helén Jåma/NTB Scanpix

Swedbank-sjef i Norge, Tone Lunde Bakker, har gitt kredittrammer til norske bedrifter for til sammen 75 milliarder kroner. Etter et par år med stillstand i utlånsbalansen, vil banken igjen øke både balansen og tjenestesalget, skriver Finansavisen. Målet er at banken skal ta nye steg i Norge.

– Swedbank er veldig godt kapitalisert. Etter at koronautbruddet kom til Norden, har vi mottatt forespørsler på 100 milliarder svenske kroner fra de største bedriftene. Vi i Norge står totalt for mellom 20 og 25 prosent av konsernets divisjon for de største bedriftene, sier Lunde Bakker til avisen.

Swedbank har også flyttet 25 prosent av utlånsporteføljen fra mindre attraktive sektorer og over til andre mer tiltrekkende sektorer.

– Vi skal over tid redusere eksponeringen vår i enkelte underkategorier innen oljeservice, slik som rigg og supply. Ambisjonen vår er nå å vokse innen fornybar energi, og vi skal fortsette å øke vår eksponering mot sektorer som eiendom, industri, handel og sjømat, sier Lunde Bakker

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch