Handelbanken mest innovativ av de svenske storbankene

To undersøkelser denne uken peker litt overraskende ut Handelbanken som best i klassen i Sverige. En godt bevart hemmelighet, mener bankens digitalsjef.
Stephan Erne, digitalsjef i Handelsbanken. | Foto: Handelsbanken
Stephan Erne, digitalsjef i Handelsbanken. | Foto: Handelsbanken

Overraskende fordi Handelbanken vanligvis blir sett på som den banken som henger litt etter. Da banken nylig meldte at den skulle stenge 180 av 380 svenske kontorer og satse en milliard på digitalisering, ble det sett på som en litt forsinket oppvåking.

Men i den svenske utgaven av EPSIs kundetilfredshetsundersøkelse, fra Svenskt Kvalitetsindex, SKI, var tonen en annen. Der kom det frem at Handelsbanken-kundene synes banken har den beste mobilappen av alle bankene, skriver nettstedet Realtid.

Den andre indeksen som løftet frem Handelsbanken var Svenskt Innovationsindex, SII. Den utarbeides av forskere ved Sentrum for tjenesteforskning ved Karlstads universitet, som lar kunder vurdere svenske bedrifter og organisasjoner utfra innovasjonevne og hvor attraktive disse innovasjonene oppleves av kundene.

I denne indeksen blir banker og forsikringselskaper vurdert i samme kategori. Dermed gikk topplasseringen til Länsförsäkringar, med Handelsbanken som nummer to. De andre storbankene SEB og Swedbank kom lenger ned og Nordea plasserte seg helt på bunn.

– At vi blir sett på som innovative, må vel være en av Sveriges «best kept secrets», sier bankens digitalsjef Stephan Erne til Realtid.

Han mener årsaken til den gode plasseringen kommer av at den utgår fra kundens opplevelse, ikke utfra hvor mye penger som blir brukt på innovasjon og digitalisering.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også