FinansWatch

Forbrukerrådet mener flere lokalbanker har for dyre renter

Boliglånsrenten ligger på over to prosent, men Skudenes og Aakra Sparebank gir ikke lavere rente når kundene ringer for å forhandle.

Jorge Jensen er fagdirektør i Forbrukerrådet. | Foto: John Trygve Tollefsen

Haugesund Sparebank, Sparebank 1 SR-Bank, Skudenes og Aakra Sparebank og Sparebanken Vest har boliglånsrente på over 2 prosent.  Forbrukerrådet mener derimot at  renten bør være under to prosent.

– Helt umiddelbart tenker jeg at dette var høye priser i forhold til hva vi vet av tilbud som finnes i markedet. En god pris på boliglån i 2020 ligger godt under to prosent i rente, sier fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet om rentenivået i lokalbankene til Haugesundsavis. 

Fagdirektøren understreker at vi nå har vært gjennom seks måneder med null prosent i styringsrente, og sier det ville vært rimelig at kundene også fikk ta del i lavrenteregimet.

– Til syvende og sist er det konkurransen i markedet som avgjør hva kundene betaler, og bankene har ingenting imot å ha dialog med kundene for å finne fram bedre betingelser. Tvert imot er de begeistret for at kundene tar kontakt. Det er derfor ikke noe å grue seg til, oppfordrer Jensen.

Blant bankene som tilbyr boliglånsrente til over to prosent er Skudenes og Aakra Sparebank. Banksjef Alf Inge Flokketvedt sier banken får daglige henvendelser om lavere rente.

– Med tanke på at vi har en portefølje på 25.000 kunder, er det ikke mange som tar kontakt. Men noen er det hver dag. Vi vil alltid ha mulighet til å se på den enkelte kundens situasjon, men vi er strenge på at vi ikke har skuffetilbud som vi kan gi. Vi følger prislisten vår, de laveste prisene vi har, er de laveste prisene vi kan gi, sie Flokketvedt til avisen.

Ny svindelmetode skreddersydd for å lure direktører og styreledere 

Swedbank satser på ny i Norge 

Finansavisen: Forbrukerrådet mener Landkreditt Forvaltning kanskje ikke har livets rett 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch