FinansWatch

SpareBank 1 Nord-Norge fjerner minibanker. Det skaper reaksjoner.

Banksjef henviser til kontant i butikk «innen rimelig avstand».

Foto: Tor Richardsen / NTB (illustrasjonsbilde)

– Årsaken er først og fremst at antallet uttak er drastisk redusert de senere årene. Det er jo klare årsaker til det; kortbetaling og andre digitale betalingsløsninger tar over, sier Stig Sæther, banksjef personmarked Sør-Troms i SpareBank 1 Nord-Norge, til Harstad Tidende (HT).

Han legger til at i Norge er mer enn 97 prosent av alle betalingstransaksjoner digitale.

– Vi lanserte 1. september kontant i butikk (KIB), der man både kan ta ut og sette inn penger i 129 butikker i Nord-Norge. Så man kan si at vi reduserer med knappe 30 minibanker, men øker med 129 uttakssteder. Minibankene som nå fjernes er alle på steder der det finnes en butikk med KIB-løsningen innen rimelig avstand. Hamnvik, Evenskjer og Borkenes er de tre som nå kobles ned i området rundt Harstad, sier Sæther til avisen.

Han sier videre at kontantbruken kun går nedover og at det forsterkes av tæpping og mobilbetaling.

Men som HT melder å stenge ned minibankene mottar ikke jubel fra de politiske topplederne i distriktskommunene. Både Ibestad-ordfører Dag Sigurd Brustind (H) og Torbjørn Larsen (Ap) i Kvæfjord reagerer.

– Tvert imot er digitaliseringen i samfunnet blitt et påskudd for å sentralisere virksomheter inn mot noen store sentra, og bruke innsparinger til å maksimere utbytte, sier Brustind til avisen.

SpareBank1 SMN har innført kontanttjenester i butikk

Kontantbruk stuper med 20 prosent årlig - nå nedlegges minibankene

Nå har arbeidet med å fjerne minibanker i Nord-Norge begynt

SpareBank 1 Nord-Norge fjerner minibanker  

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch