SpareBank 1 Nord-Norge fjerner minibanker

Banken har sett en dramatisk nedgang i kontantbruken de siste ti årene, og satser nå i stedet på tjenesten med kontant i butikk. Det er ingen konkrete planer om å fjerne minibankene i Finnmark.
Stein Vidar Loftås, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Nord-Norge. | Foto: SpareBank 1 Nord-Norge
Stein Vidar Loftås, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Nord-Norge. | Foto: SpareBank 1 Nord-Norge

Forrige uke besluttet konsernet å legge ned 16 kontorer for å spare kostnader for å spare 40 millioner kroner i kostnader hvert år. Nå har SpareBank 1 Nord-Norge også besluttet å fjerne minibankene.

– Det stemmer at vi nå har lansert en modernisering av kontanthåndteringen. Vi begynner sørfra og jobber oss nordover. Men per nå har vi ingen konkrete planer for nedleggelse av minibanker i Finnmark. Det vil bli aktuelt etterhvert som kontant i butikk-tilbudet utvides. Enn så lenge vektlegger vi at det ikke skal bli for langt for folk å reise for å ta ut penger.

Det sier kommunikasjonssjef i banken, Stein Vidar Loftås, til avisen iFinnmark.

Beslutningen kommer som følge av at banken har sett en nedgang i kontantbruken på 10-20 prosent hvert år de siste ti årene.

Loftås lover imidlertid at Sparebanken kun vi fjerne minibanker der de har innført tjenesten med kontant i butikk.

– Vi har inngått et samarbeid med Norgesgruppen og deres 129 butikker over hele landet om en helt ny tjeneste. Med denne tjenesten får våre kunder utfør de samme tjenestene i sin butikk, som de tidligere fikk gjort i minibankenbutikk-tilbudet utvides. Enn så lenge vektlegger vi at det ikke skal bli for langt for folk å reise for å ta ut penger, sier Loftås til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også