FinansWatch

Fincen Files: Mistenkelige transaksjoner for 8,2 milliarder i SEB

Svergies Televisions graveprogram «Uppdrag granskning» har dykket ned i de lekkede mistankerapportene fra USA og funnet ny problematisk informasjon om SEBS virksomhet i Baltikum

Graveprogram kommer med ny informasjon om SEBs virksomhet i Baltikum. | Foto: SEB

I et nytt program som blir sendt på svensk tv onsdag har «Uppdrag granskning» identifisert i alt 57 SEB-kunder i dokumentene som skal ha stått for mistenkelige transaksjoner for i alt 8,2 milliarder svenske kroner i perioden 2007-2016. Programmet skal også ha funnet kobilinger mellom SEB og det store hvitvaskingsopplegget som ble kalt Det russiske vaskeri.

I november i fjor la banken frem data som viste at utenlandske såkalte lavtransparenskunder, det vil si kunder som banken i dag i skulle akseptere og/eller der transaksjonene ikke har vært mulig å koble til riktig virksomhet, har stått bak transaksjoner for virka 230 milliarder svenske kroner i perioden 2005-2015.

Til sammenligning kan nevnes at Aftenpostens gransking av DNB i de lekkede dokumentene fant frem til mistenkelige transaksjoner for omtrent én milliard kroner.

Tidligere i år fikk SEB kraftig kritikk av det svenske finanstilsynet, Finansinspektionen, for store brister i antihvitvaskingsarbeidet og fikk en bot på én milliard kroner.

Økokrim i dialog med amerikanske myndigheter etter dokumentlekkasje

Nordea med mistenkelige milliardtransaksjoner  

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch