Danske Bank har økt innsatsen i antihvitvaskingsarbeidet for å etterkomme norske krav

Banken bruker «alle nødvendige ressurser» for å imøtekomme antihvitvaskingspålegg fra Finanstilsynet.
Danske Bank sitt hovedkontor i Trondheim. | Foto: Magnus Eidem
Danske Bank sitt hovedkontor i Trondheim. | Foto: Magnus Eidem

I tilsynsrapporten fra juli i år kom det frem at tilsynet varslet oppfølgingstilsyn og at de, på mange områder, ikke var fornøyd med Danske Bank sin plan for utbedring utover 2020. Det skriver Finansfokus.

–  Alle nødvendige ressurser er blitt allokert for å løse tilsynets tilbakemeldinger, og vi jobber mot å lukke dette arbeidet innen en fornuftig tidslinje, uttaler Bent Richard Eidem i en e-post til Finansfokus.

Eidem er leder for Financial Crime-avdelingen i Danske Bank Norge. Han uttaler videre at tilsynet har gjort banken oppmerksom på «området hvor vi fremdeles har behov for å forbedre oss».

–  Vi har følgelig økt vår innsats betydelig for å sikre etterlevelse av det norske lovverket og de spesifikke norske kravene, uttaler Eidem til Finansfokus.

Finansfokus skriver at det er satt i gang 35 konkrete tiltak for å møte tilsynets pålegg og at 23 av disse er lukket. Ytterligere 11 tiltak er planlagt iverksatt.

–  Foretaket er pålagt å rette flere forhold. Finanstilsynet kan utover dette ikke kommentere dialogen med foretaket etter at tilsynsrapporten ble publisert, uttaler Anders Schiøtz Worren, seksjonssjef i seksjon for antihvitvasking og betalingsforetak, i en e-post til Finansfokus.

Danske Bank svarer på krass kritikk fra Finanstilsynet: – Hvitvasking står øverst på min agenda 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også