FinansWatch

Tror Nordnet kan vurderes til 20 mrd. ved børsnotering

Nesten fire år etter at Nordnet ble tatt av børs vurderer eierne en ny børsnotering. Det kan gi en tredobling av pengene tror investeringsdirektør Robert Næss i Nordea.

Foto: Nordnet

Investeringsfondet Nordic Capital og Öhmangruppen betalte 6,6 milliarder kroner for nettmegleren i 2016 og tok Nordnet av børs. Etter årets sterke vekst har interessen for en ny børsnotering tatt fart, og mandag sendte selskapet ut en melding om at selskapet er igang med en strategisk gjennomgåelse for å gi Nordnet «beste mulige betingelser for å ta neste skritt i utviklingen»

– Det er meget sannsynlig at vi ender med en børsnotering, men vi undersøker også andre muligheter, for eksempel om det kan finnes andre private investorer til eierkretsen, sa styreleder i Nordnet, Tom Dinkeslspiel til FinansWatch Danmark tidligere denne uken.

Nordnet-planene har fått Nordea investeringsdirektør Robert Næss til å se nærmere på hva Nordnet skulle kunne vurderes til ved en børsnotering.

Men utgangpunkt i utvliklingen til konkurrenten Avanza på Stockholmsbørsen, er Berghs konklusjon at prisen kan komme opp mot 20 milliarder kroner – omtrent en tredobling fra oppkjøpet i 2016 – gitt at markedet verdsetter Nordnet på samme måte som Avanza

– Siden de ligner så mye på hverandre er det naturlig å se på de samme mulitplene, sier Næss til E24

Nordnet fikk et resultat etter skatt i første halvår på 603 millioner svenske kroner, mens Avanza endte på 585 millioner kroner. Analytikerne tror Avanzas resultat vil ende på omtrent én milliard kroner i 2020, mens børsverdien er 26 milliarder kroner.

Med en lik verdsettelse av selskapene - 26 ganger årets antatte inntjening - ville det gi omtrent samme børsverdi for Nordnet. Næss mener det blir for høyt blant annet fordi børsnoteringer ofte har noe rabatt og peker på 20 milliarder som mer sannsynlig.

– Hvis meglerne går i gang må du ha et investeringscase. Hvis ikke du kan argumentere med at Nordnet er mye bedre enn konkurrenten må du argumentere med en rabatt. Historisk har det typisk vært en ti prosent rabatt ved noteringer, sier Næss til E24.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch