Nordnet vurderer strategiske alternativer

Det har versert rykter og uttalelser om en mulig børsnotering for Nordnet de siste ukene. Nå bekrefter banken at de har startet en strategisk prosess for selskapet.
Lars-Åke Norling, konsernsjef i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet
Lars-Åke Norling, konsernsjef i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet

Nordnet skriver i en pressemelding tirsdag at de i samarbeid med sine største eiere, Öhman-konsernet og Nordic Capital, har besluttet å vurdere strategiske alternativer, inkludert en mulig børsnotering av Nordnet AB.

Selskapet understreker at ingen avgjørelser er tatt og at markedet blir informert om og når en beslutning tas.

«Målsetningen er å gi Nordnet best mulig forutsetninger for å utvikle selskapet videre», skriver Nordnet i pressemeldingen.

Nordnet har vært børsnotert tidligere, i 1999. I 2016 kjøpte de to storeierne seg opp i Nordnet og tok selskapet av børs for å utvikle det under egen kontroll. I andre kvartal i år leverte Nordnet et finansielt rekordresultat med 25 prosent vekst i antall kunder og 20 prosent vekst i sparekapital.

– Målet vårt er å bygge den beste plattformen for sparing og investeringer. Denne ambisjonen gjelder både måten den digitale butikken er strukturert på og hva som står i hyllene. Jeg er stolt av det vi har oppnådd så langt når det kommer til utvikling av nye digitale grensesnitt og en stadig bredere produktportefølje, som igjen bidrar til at et rekordhøyt antall private sparere og investorer velger Nordnet som sin finansielle partner, sier konsernsjef Lars-Åke Norling i pressemeldingen.

Nordic Capital kommenterer at endringene som er gjort under det private eierskapet nå er tilstrekkelige for igjen å se mot en børsnotering.

– De siste fire årene har Eierne gjort betydelige investeringer i Nordnet for å bygge opp en helnordisk digital plattform med kundeopplevelser i verdensklasse. Vi kan nå se resultatet av denne transformasjonen, hvor Nordnet har nådd et nytt vekstnivå i kunder og sparekapital samt har befestet sin posisjon som Nordens ledende digitale bank for sparing og investeringer, skriver Nordic Capitals partner Christian Frick i pressemeldingen.

Kan gå mot børsnotering for Nordnet allerede i år

99 prosent av konkurrentene slår Nordnets «smarte porteføljer» – Norgessjefen er langt fra fornøyd  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter