Swedbank-sjefen: – Vi er tilbake i matchen

Undersøkelser gjort av Swedbank viser at tilliten til banken er i ferd med å ta seg opp, samtidig som de er i ferd med å ta tilbake markedsandeler. Banken har også mulighet til å utbetale utbytte.
Foto: Jonas Ekströmer/tt
Foto: Jonas Ekströmer/tt

Etter en mildt sagt trøblete tid hvor blant annet administrerende direktør Birgitte Bonnesen og store deler av styret i 2019 fikk sparken, viser bankens undersøkelser at tilliten til Swedbank er begynt å komme tilbake igjen.

– Vi begynner å bli ledende igjen. Fra tidligere å være kraftig under våre markedsandeler er vi tilbake. Men vi ligger fortsatt litt bak, sier administrerende direktør Jens Henriksson i Swedbank, i et intervju med svenske TT.

Undersøkelsen viser også at det er et avtakende behov for å få utsettelse på låneavdragene blant bankkundene. Ved inngangen til 2020 hadde 38.000 kunder fått utsettelse på tilbakebetaling på sine boliglån, mens tallet nå er oppe i 40.000.

Når det gjelder den økonomiske situasjonen for bankkonsernet har Swedbank i likhet med andre banker satt av store beløp for å ta høyde for tap i utlånsporteføljen, men det er noen store realiserte tap.

Toppsjefen er også klar på at de har midler til å betale ut utbytte.

– Det er penger som skal fordeles gitt bankens sterke kapitalsituasjon, men den økonomiske situasjonen er usikker, sier Henriksson, som understreker at det er opp til styret.

Swedbank etablerte seg i Norge i 1999, og er en filial av Swedbank AB. På kontoret i Oslo har de rundt 200 ansatte.

Ny skandale i Danske Bank - har inndrevet for mye gjeld fra oppimot 15.000 kunder

Korrupsjonsekspert tror Swedbank-sjefen vil bli tiltalt

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også