HSBC-resultatet stupte i første halvår

Resultatet falt med 65 prosent i første halvår sammenlignet med samme periode i fjor.
Foto: Vincent Yu/AP/NTB Scanpix
Foto: Vincent Yu/AP/NTB Scanpix

HSBC, en av Europas største banker  fikk et resultat før skatt på 4,3 milliarder dollar i årets første halvår. Det er et fall på 65 prosent fra samme periode i fjor, skriver Financial Times.

I forkant var det ventet at resultat før skatt ville ende på 5,69 milliarder dollar, ifølge analytikerestimater som er sammenfattet av banken.

I andre kvartal var resultatet på 1,1 milliarder dollar, ned 82 prosent fra samme periode året før. Analytikerne ventet imidlertid et kvartalsresultat på 2,5 milliarder dollar.

Mye av nedgangen skyldes tapsavsetninger. Avsetningene var på 3,8 milliarder dollar i andre kvartal, mot 555 millioner dollar for et år siden.

Banken har hovedkvarter i London, men har størst omsetning i Asia og særlig Hong Kong. Det er disse geopolitiske spenningene som gjør det utfordrende for banken.

–  HSBC opererer i et vanskelig geopolitisk miljø og nåværende spenninger mellom USA og Kina skaper krevende situasjoner for en organsisasjon med HSBCs fotavtrykk, sier Noel Quinn, administrerende direktør i banken.

Kommunalbanken doblet resultatet i andre kvartal - opp 291 millioner 

Sunndal Sparebank fast bestemt på å nå sine mål 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også