Forvalter Jan Petter Sissener: – Staten er en elendig eier

Styremedlemmer i selskaper med statlig deleierskap skiller seg negativt ut fordi de ikke eier aksjer, mener forvalter. Han får støtte fra Swedbank Norge-sjef Tone Lunde Bakker. DNB skiller seg likevel positivt ut.
DNBs styre skiller seg derimot positivt ut ved at det kun er ett medlem som ikke eier aksjer. Her ved konsernsjef Kjerstin Braathen. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
DNBs styre skiller seg derimot positivt ut ved at det kun er ett medlem som ikke eier aksjer. Her ved konsernsjef Kjerstin Braathen. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

I en gjennomgang foretatt av Finansavisen fremgår det at flere hundre styremedlemmer på Oslo Børs ikke eier én eneste aksje i selskapet de representerer. Men det er spesielt selskapene med statlig deleierskap som skiller seg negativt ut.

Det reagerer forvalter Jan Petter Sissener på, som er grunnlegger av forvaltningshuset Sissener.

– Det er helt på trynet, og det er et problem, sier han til Finansavisen og legger til.

– At styremedlemmer sitter og høster styrehonorar uten å eie aksjer er ikke greit. Her må det gjøres noe, og det haster. Vi mener det er en forutsetning at aksjonærene er representert i styret, sier Sissener.

I gjennomgangen til Finansavisen går det frem at i selskapene hvor staten har en stor eierandel er det få av styremedlemmene som har egne aksjer. Dette gjelder både i Yara, Telenor og Entra.

Verst er imidlertid Equinor, hvor staten eier 70 prosent av aksjene til tross for oppfordring fra valgkomiteen. Her er det kun ett av 11-styremedlemmer som har aksjer. 

– Vi i valgkomiteen oppfordrer styremedlemmer til å eie aksjer, sier leder i valgkomiteen til Equinor, Swedbank Norge-sjef Tone Lunde Bakker, ifølge Finansavisen .

DNBs styre skiller seg derimot positivt ut ved at det kun er ett medlem som ikke eier aksjer.

Danske Bank gir ikke lån til bankkunder i Nord-Irland på lønnskompensasjon

Romsdalsbanken: – Forsikringer gir et ekstra ben å stå på i krevende tider 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også