FinansWatch

Kommunalbanken doblet resultatet i andre kvartal - opp 291 millioner

Årsaken til økningen er urealiserte gevinster på finansielle instrumenter og utlån, sier banken.

Kommunalbanken  (KBN) som er kommunenes långivere fikk netto renteinntekter på 412 millioner kroner i andre kvartal i 2020 sammenlignet med 470 millioner kroner i samme periode i 2019.

Resultat etter skatt endte på 614 millioner kroner i kvartalet, mot 323 millioner kroner i tilsvarende periode i 2019.

«Hovedgrunnen til økningen er urealiserte gevinster på finansielle instrumenter og utlån på totalt 485 millioner kroner i andre kvartal 2020, som var reverseringer av urealiserte tap fra første kvartal knyttet til uroen i markedene,» skriver KBN i en børsmelding.

– Reduksjonen i netto renteinntekter var ventet og skyldes at vi raskt satte ned egen utlånsrente i takt med fallet i styringsrenten. Dette gjorde vi for å bidra til at rentekostnadene reduseres for våre kunder i en krevende situasjon. Den underliggende driften av KBN er god, og viser at vår virksomhet er robust også i krevende markeder, sier fungerende administrerende direktør i KBN, Jannicke Trumpy Granquist.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch