Fana Sparebank åpner utradisjonell filial i Os

Den nye filialen i Os ligner lite på et tradisjonelt banklokale og blant de utradisjonelle løsningene finnes også en sjenkebevilling.
Foto: Fana Sparebank
Foto: Fana Sparebank

Fana Sparebanks nye filial i Os ligger i et gammelt banklokale, men banken har vært opptatte av at lokalet ikke skal minne om en tradisjonell bank når de åpner dørene 15. august.

– Vi gleder oss veldig og har jobbet mye med dette. Det blir spennende å se hvordan det blir mottatt av osingene, sier Ann Kristin Tveit, direktør for personmarknad i Fana Sparebank til Os & Fusaposten.

Lokalet er innredet uten kølappmaskin og skranke, men består av sittegrupper, møterom og kjøkken med barstoler. Alle møbler er flyttbare.

– Det ser ikke ut som en bank, og det er også hele poenget. Vi har tenkt veldig annerledes og ønsker at dette skal brukes til mer enn bare det man originalt forbinder med en bank, sier Tveit.

Tanken er at lokalet i tillegg til å være bankfilial med rådgivere også skal kunne brukes til utleie og arrangement. Derfor har banken også søkt om skjenkebevilling.

– Vi vil har skjenkebevilling ja. Jeg vet ikke om noen annen bank i Norge som har det, sier prosjektleder Vemund Grindskar til avisen.

Foto: Os Næringspark
Foto: Os Næringspark

Utsatt åpning

Filialen var opprinnelig tenkt åpnet til påske, men på grunn av koronapandemien har ferdigstillelse og andre forhold gjort at åpningen er utsatt til august.

– Det er jo også dumt å åpne et så flott lokale og måtte avgrense hvor mange som kan komme inn, sier prosjektlederen.

Valget om å åpne en filial i Os var naturlig for bankens ambisjon om nærhet til kundene.

– Jeg tror denne typen bank er helt unik. I tillegg er det også ganske spesielt at vi åpnar en helt ny bank. De fleste andre banker legger ned og går bare digitalt, sier prosjektlederen.

Nordea skal etablere finanshus i Bergen sentrum

Konsernsjef: – Nord-Norge trenger sterke, selvstendige banker med rotfeste i landsdelen

For Vekselbanken er det nå mindre aktuelt enn før å opprette nye filialer

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter