FinansWatch

SpareBank 1 SR-Bank har registrert 320 svindelforsøk så langt i 2020

Ferie markerer en oppblomstring av ulike svindelforsøk og det er trolig store mørketall. –  Det er viktig å understreke at disse tallene viser hva vi er kjent med, sier Thor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft i Sparebank 1 SR-Bank.

Thor-Christian Haugland er konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: SR-Bank

I mars registrerte SR-Bank 40 tilfeller av svindelforsøk, i april var det 70, i mai ble det registrert 90 forsøk og i juni 120. I juni klarte de å stoppe nesten 100 av forsøkene sammen med de aktuelle kundene. Det var Aftenposten som først omtalte saken.

Thor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft i SpareBank 1 SR-Bank tror også det kan være store mørketall.

– Det er viktig å understreke at disse tallene viser hva vi er kjent med. Det er temmelig sikkert at flere er utsatt. Det er en trussel mot både samfunn og enkeltindivider, sier han til Aftenposten.

Haugland sier at de ofte ser en oppblomstring av ulike former for svindel i ferier.

– Det er bemerkelsesverdig hvor mange som biter på, og hvor mye tillit vi har til folk. I ferier skjer svindel ofte uavhengig av alder, sier Haugland.

Nå har også ett svindelforsøk blitt registrert via betalingstjenesten Vipps, ifølge Aftenposten.

Pressekontakt i Vipps, Hanne Kjærnes, sier at de ikke har mottatt noen henvendelser om slike forsøk etter at en ny versjon av appen kom for to år siden

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch