KPMG og Semine slår hodene sammen for å automatisere regnskap

Det har tidligere vært vanskelig å lage en ende-til-ende-løsning, men Semine har funnet en metode for å hente ut all nøvdendig informasjon. – Dette er svært vanskelig å gjøre med tradisjonelle AI-verktøy og robotisering, sier Einar Michaelsen i KPMG.
Foto: Chris Helgren / Ritzau Scanpix
Foto: Chris Helgren / Ritzau Scanpix

Konsulentselskapet KPMG inngår samarbeid med AI-regnskapsselskapet Semine. Partnerne har målsetning om at samarbeidet skal hjelpe på etterslepet i digitaliseringen av økonomiavdelingene i nordiske foretak. Det skriver Finansavisen.

KPMG har de seneste to årene gjort flere investeringer i kompetanse og teknologi innenfor data og analyse, automasjon og kunstig intelligens gjennom fagmiljøet Lighthouse.

— Vi har sett ganske mange AI-baserte løsninger for regnskap og økonomifunksjoner tidligere. Vår erfaring er at de fungerer, men i praksis blir det likevel mye strikk og binders, sier Einar Michaelsen, leder for AI og fremvoksende teknologier i KPMG Lighthouse, til Finansavisen.

— Det som er interessant med Semine er at de har klart å lage en ende-til-ende-løsning for automasjon av regnskap. Det har vi hittil ikke sett noen andre AI-selskaper som har klart, sier Michaelsen.

Utfordringene for AI-utviklerne er at fakturering er langt fra fulldigitalisert og det er dermed utfordrende å hente ut alle dataene de trenger.

— Semine har klart å finne en metode for å hente ut all informasjonen de trenger for å utføre automatisk kontering. Dette er svært vanskelig å gjøre med tradisjonelle AI-verktøy og robotisering (RPA).

— Selskapets kjerneteknologi er egentlig en automatisert konteringsløsning, og det er nok den aller mest interessante biten for vår del, sier Michaelsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også