FinansWatch

KPMG og Semine slår hodene sammen for å automatisere regnskap

Det har tidligere vært vanskelig å lage en ende-til-ende-løsning, men Semine har funnet en metode for å hente ut all nøvdendig informasjon. – Dette er svært vanskelig å gjøre med tradisjonelle AI-verktøy og robotisering, sier Einar Michaelsen i KPMG.

Foto: Chris Helgren / Ritzau Scanpix

Konsulentselskapet KPMG inngår samarbeid med AI-regnskapsselskapet Semine. Partnerne har målsetning om at samarbeidet skal hjelpe på etterslepet i digitaliseringen av økonomiavdelingene i nordiske foretak. Det skriver Finansavisen.

KPMG har de seneste to årene gjort flere investeringer i kompetanse og teknologi innenfor data og analyse, automasjon og kunstig intelligens gjennom fagmiljøet Lighthouse.

— Vi har sett ganske mange AI-baserte løsninger for regnskap og økonomifunksjoner tidligere. Vår erfaring er at de fungerer, men i praksis blir det likevel mye strikk og binders, sier Einar Michaelsen, leder for AI og fremvoksende teknologier i KPMG Lighthouse, til Finansavisen.

— Det som er interessant med Semine er at de har klart å lage en ende-til-ende-løsning for automasjon av regnskap. Det har vi hittil ikke sett noen andre AI-selskaper som har klart, sier Michaelsen.

Utfordringene for AI-utviklerne er at fakturering er langt fra fulldigitalisert og det er dermed utfordrende å hente ut alle dataene de trenger.

— Semine har klart å finne en metode for å hente ut all informasjonen de trenger for å utføre automatisk kontering. Dette er svært vanskelig å gjøre med tradisjonelle AI-verktøy og robotisering (RPA).

— Selskapets kjerneteknologi er egentlig en automatisert konteringsløsning, og det er nok den aller mest interessante biten for vår del, sier Michaelsen.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch