Rask rentenedsettelse preger resultatet til Handelsbanken Norge

Handelsbanken Norge var raskt ut med å sette ned rentene når koronakrisen slo til. Det gikk utover driftsresultatet som falt med 34 prosent til 408 millioner kroner i andre kvartal.
Dag Tjernsmo, admin. dir. i Handelsbanken Norge | Foto: Thomas Rasmus Skaug
Dag Tjernsmo, admin. dir. i Handelsbanken Norge | Foto: Thomas Rasmus Skaug

– Vi satte ned rentene før våre egne finansieringskostnader kom ned. Det var hyggelig for kundene, men ga lavere inntekter og resultat for banken, sier adm. direktør Dag Tjernsmo i Handelsbanken i Norge i en pressemelding.

Rentenedsettelsene førte til at bankens rentenetto falt med 16 prosent sammenlignet med første kvartal i 2020. Økte tapsavsetninger bidro også til et dårligere resultatet. Banken satte av 122 millioner kroner til forventede tap innen olije og offshore

– Handelsbankens strategi er å ha solide kunder. De relativt moderate tapene illustrerer at strategien virker. Vi skal være ydmyke for langsiktige effekter av korona, men så langt viser tallene at vi har solide kunder med motstandskraft også i tøffere tider, sier Tjernsmo,

Utlånsvolumet for banken viste derimot et lite pluss. Det økte med 0,5 prosent til 272,3 milliarder kroner. Hittill i år har privatmarkedet vokst med 2,5 prosent til 102 milliarder, mens utlån til bedrifter økte med 1,9 prosent til 170 millarder. Det gjør Handelsbanken til Norges tredje største bedriftsbank.

Bankens fondskunder ble heller ikke skremt av det Tjernsmo kaller koronakvartalet. Nett nytegning i ulike fond endte på 1,2 millarder kroner. Dermed økte fondsvolumet med 13,5 prosent til 25,3 millarder kroner.

Handelsbanken Norge Q2-20 Q2-19
Rentenetto 928 1040
Resultat før utlånstap 518 656
Tapsavsetninger -122 244 %
Driftsresultat 408 615

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også