FinansWatch

Wells Fargo leverer første underskudd på 12 år

De amerikanske storbankene Wells Fargo, Citigroup og JP Morgan Chase har lagt fram kvartalsresultater. Store forventede lånetap preger kvartalet for Wells Fargo

Foto: /ritzau/Lynne Sladky/AP

Storbanken Wells Fargo leverer et underskudd på 2,4 milliarder dollar i andre kvartal. Det er første gang siden finanskrisen i  2008 at Wells Fargo leverer underskudd i et enkeltstående kvartal.

– Vi er ekstremt skuffet over både vårt resultat for andre kvartal, og at vi har intensjon om å redusere utbytte, sier toppsjef Charlie Schraf.

Likevel endte inntektene på 17,8 milliarder dollar, ned fra 21,6 milliarder dollar i samme periode året før. Inntektene var ventet å havne på 18,51 milliarder dollar. Netto renteinntekter havnet på 9,9 milliarder dollar i kvartalet, ned fra 2,2 milliarder dollar samme kvartal året før.

JPMorgan Chase, en annen amerikansk storbank, setter av 8,9 milliarder dollar, 99 milliarder kroner, til lånetap i andre kvartal.

– Storbankene forventer å ha de største lånetapene i noe kvartal siden Den store depresjonen på grunn av koronapandemien, sier Jason Goldberg i Barclays til CNBC.

JPMorgan Chase hadde 4,7 milliarder dollar i nettoinntekter, ned fra 9,65 milliarder sammenlignet med i fjor. Omsetningen endte på 33 milliarder dollar, som slår anslagene på 30,3 milliarder. Det er også høyere enn under samme kvartal i 2019 da inntektene var på 29,48 milliarder dollar.

Samtidig som JPMorgan Chase la enda en amerikansk storbank ut kvartalsresultatet sitt. Citigroup legger frem et resultat på 1,3 milliarder dollar i andre kvartal. Dette er en stor nedgang fra 4,8 milliarder dollar i samme periode året før.

Inntektene havnet på 19,8 milliarder kroner, noe som er en økning fra 18,8 milliarder kroner fra året før. Det var ventet at inntektene ville havne på 19,16 milliarder dollar.

– Til tross for at kredittkostnadene tynget nettoinntekten var den samlede forretningsutviklingen sterk i løpet av kvartalet. Vi har vært i stand til å navigere COVID-19-pandemien rimelig godt, sier Michael Corbat, administrerende direktør i Citi i en kommentar.

Kjersti Hobøl: – Jeg tiltrekkes av «underdogene». Selskapene ingen har tro på og alle mener er umulige å redde

DNB-ledelsen smiler bredt – og takker myndighetene 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch