Aktivitetsnivået i DNB Markets er skyhøyt – småsparere strømmer til aksjehandel

Det er både institusjonelle investorer og privatpersoner som står for den høye handelsaktiviteten. – Vi så dette begynte i slutten av første kvartal, og så har den trenden bare fortsatt inn i andre kvartal, sier Alexander Opstad i DNB Markets.
Foto: DNB
Foto: DNB

Enkeltpersoner tar plass på børsen som har bidratt til en rekordhøy handelsaktivitet i DNB Markets. Analytikerne mener lave renter og børskræsjet i vår har lokket investorer og folk flest til aksjemarkedet, skriver E24.

– Vi har sett et veldig høyt aktivitetsnivå både fra institusjonelle investorer og fra private investorer, sier DNB Markets-sjef Alexander Opstad til E24.

– På grunn av det lave rentenivået har sikkert mange tenkt på å investere penger i enten fond eller enkeltaksjer. Så bruker de anledningen etter det store markedsfallet. Mange sitter hjemme og har kanskje mer tid og mulighet enn tidligere, sier DNB Markets-sjefen.

Trenden begynte tidligere i år, men har bare fortsatt.

– Vi så dette begynte i slutten av første kvartal, og så har den trenden bare fortsatt inn i andre kvartal, sier han.

I løpet av første halvår fikk meglerhuset 24.000 nye kunder i sin aksjehandelstjeneste, mens tallet er 8.000 for andre kvartal. Inntektene fra aksjehandel økte med 60 prosent i andre kvartal fra andre kvartal i fjor.

– Vi er på aktivitetsnivåer som vi aldri har sett før. Det ser jeg andre også rapporterer om. Den utviklingen tror jeg du har sett globalt, sier Opstad til E24.

Tidligere i år snakket FinansWatch med NHH-professor Ola Honningdal Grytten. Han advarte mot fremtidige bevegelsene i aksjemarkedet og at sannsynligheten var stor for at folk ville sitte igjen med mye penger under koronapandemien.

– Akkurat nå har ikke folk tillit til børsen, men når den stiger er et mulig resultat av koronapandemien at folk kan sitte igjen med veldig mye penger som kan plasseres på børsen. Dette kan sørge til overopphetelse og et eventuelt krakk. Dette har skjedd før og kan skje igjen, sa Ola Honningdal Grytten til FinansWatch i mai.

DNB Markets med milliardrevansj 

Årets sommerpraktikanter er fysisk på plass i Nordea: – Jeg vil se om finansbransjen er noe for meg 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også