FinansWatch

Norge har inngått låneavtale på 5,2 milliarder med IMF

– For regjeringen er det viktig å bidra til at landene som er spesielt sårbare i den pågående krisen, har tilstrekkelig tilgang på finansiell støtte, sier finansminister Jan Tore Sanner.

Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

En ny låneavtale på 5,2 milliarder kroner (400 millioner SDR) mellom Norge og IMFs låneordninger for lavinntektsland (PRGT) trådte i kraft 1. juli.

Midlene vil bidra til å gi lavinntektslandene bedre finansiell støtte.

– For regjeringen er det viktig å bidra til at landene som er spesielt sårbare i den pågående krisen, har tilstrekkelig tilgang på finansiell støtte. Den store låneetterspørselen som koronapandemien har ført til, gjør det viktig at nye ressurser raskt stilles til disposisjon, sier finansminister Jan Tore Sanner i en melding.

IMF har så langt under pandemien innvilget krisestøtte til 72 land, mesteparten av dette under Poverty Reduction and Growth Trust-ordningene (PRGT).

PRGT finansierer tre ulike låneordninger for lavinntektsland, avhengig av hvor langvarige eller strukturelle problemer landene står overfor.

Ordningene finansieres av PRGT-fondet som administreres av IMF. Lånemidlene i PRGT kommer fra frivillige bidrag.

Norge har to tidligere låneavtaler med PRGT, fra 2010 og 2016, på til sammen 600 millioner SDR.

Stortinget sluttet seg til å inngå denne nye låneavtalen med IMF i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2020

Mer fra FinansWatch

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch